Поредната следизборна „честитка“. От днес поскъпва: ВСИЧКО!

ГРИГОР ЛИЛОВ

ЩЕ ПОСКЪПВА ВСИЧКО

От днес природният газ в България поскъпва с 30%

На закрито заседание КЕВР реши 1000 кубични метра от суровината да се продават за 363 лева и 26 стотинки без ДДС. Или в друго изчисление това е 39.04 лв./MWh (без акциз и ДДС)

Цена, по която общественият доставчик продава природен газ на клиенти, присъединени към мрежа ниско налягане, собственост на „Булгартрансгаз” ЕАД, в размер на 370.98 лв./1000 nm3 или 39.87 лв./MWh (без акциз и ДДС). Цена, по която общественият доставчик продава природен газ на „Овергаз Мрежи” АД, в качеството му на краен снабдител на природен газ, в размер на 381.78 лв./1000 nm3 или 41.03 лв./MWh (без акциз и ДДС). До определяне на цени по реда на Методиката за определяне на цени за достъп и пренос на природен газ през газопреносните мрежи, собственост на „Булгартрансгаз” ЕАД, клиентите по т. I.1. и т. I.2. заплащат на „Булгаргаз“ ЕАД цена за пренос през газопреносната мрежа в размер на 19.73 лв./1000 nm3.

В мотивите си регулаторът посочва, че повишението се налага заради поскъпването на алтернативните горива на международните пазари през последните 9 месеца и по-скъпия долар.

Ббел.: Цени на нефта средномесечно – преди 9 месеца е 50 $/барел, повиши се до 57, сега се колебае около 53$. Доларът преди 9 месеца е бил средно около 1.77 лв, сега е 1.83.

Да, ама ние не пазаруваме на международните пазари, а от монополист и по дългогодишен договор.  Освен това ще посоча, че преди година цената на газа на световните пазари се срина с над 60% и сега е далеч по-ниска, отколкото по-рано.

Новата цена ще доведе до поскъпване на:
**** парното
**** топлата вода
**** горивото за автомобилите
**** природния газ за отопление
**** хляба
**** цимента
**** стъкларските изделия
И т.н., и т.н.

Напомням, че на 14 март първи ви информирах за споразумението между Брюксел и „Газпром“, с което цената на газа за България – една от най-високите, ще се намали и ще се премахнат търговските ни ограничения, наложени от руския концерн.

Явно водно-енергийният регулатор действа само в една-единствена посока като регулатор – нагоре и по-горещо за населението.

Преди деня за предизборен размисъл пуснах един шарж като предупреждение за очакващото ни. И сега е подходящ за илюстрация на случващото се:

Григор Лилов, Фейсбук

http://bultimes.com/porednata-sledizborna-chestitka-ot-utre-poskapva-vsichko/ 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...