Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова се бетонира в БСП! Получи абсолютен вот на доверие. Единодушно социалистите са гласували "против" коалиция с ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се бетонира в БСП.
След като поиска вот на доверие, поемайки отговорността за неуспеха на изборите, тя получи зашеметяващ одобрителен резултат от състава на Националния съвет.
 
При гласуването членовете на Националния съвет на БСП застанаха като юмрук зад Корнелия Нинова, която получи 118 - "за", 0 -"против", 0 - "въздържал се". Целият Ннационален съвет с явен вот я подкрепил, с което показа, че тя наистина е лидерът на партията. 

Със 118 гласа "за" пленумът на БСП е взел и следното решение: Ако бъдат поканени на разговори с ГЕРБ за общо управление, социалистите приемат да отидат с единствения мотив, за да кажат, че са против обща коалиция, заради различия в програмата и принципни разлики.

Това бе позицията на Нинова още от нощта на изборите. Тя успя да се наложи над някои членове на ИБ на бСП и областни лидери, които бяха склонни на коалиция с ГЕРБ, за да влязат "хората" във властта. 

Припомняме, че в края на 20- минутното си слово-отчет за изборите, в което показа слабостите и грешките в кампанията, Нинова неочаквано заяви: "Отговорността се носи от първо лице единствено число. Аз поемам отговорността за загубата на изборите. Искам вот на доверие. Ако не го получа, се оттеглям, избираме нов председател с вътрешно партиен избор." 

Постъпката на Нинова бе изненада за членовете на пленума. Според запознати идеята била лично нейна и въпреки, че членове на Изпълнителното бюро я разубеждавали, тя не се отказала.

Това е истинска постъпка на европейски лидер, бяха коментарите на повечето членове на Националния съвет.
В изказването си пред пленума Румен Овчаров цитирал генерал Дьо Гол и казал, че в кризи, войни и катаклизми обществото изкарва напред истински лидери. Той подчертал, че БСП на два пъти е показала лидерство и е "разбила блатото", избирайки Корнелия Нинова за свой председател и излъчвайки Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Овчаров обаче бил категоричен, че БСП трябва да помисли защо не е победила на изборите. За победа се изисква стратегия, не кавалерийска атака, посочил той. "Основната ни грешка бе, че си повярвахме прекалено рано и прекалено бързо", казал още Овчаров. И предупредил, че високомерието в политиката винаги се наказва.
Георги Пирински пък казал, че след като е призовала за победа над паралелната държава, БСП е трябвало да извади наяве тази паралелна държава.

Критика имаше, но конструктивна, казахме си всичко очи в очи, обобщи член на Националния съвет.

http://epicenter.bg/article/Ninova-se-betonira-v-BSP--Poluchi-absolyuten-vot-na-doverie---118--quot-za-quot--0----quot-protiv-quot--0--quot-vazdarzhali/124264/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!