Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служебният кабинет отмени Постановление №208 на Министерския съвет за бежанците

Правителството отмени Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, приета с ПМС 208/2016. Това съобщи правителствената пресслужба. 

На извънредно заседание на кабинета, проведено днес, беше отменено и Решение №173/2017 за одобряване на изменената рамка на Национален механизъм за изпълнение на ангажиментите на Република България по презаселване, одобрена с РМС 263/2016 г. 

В сегашния си вид Наредбата на практика не функционира, беше посочено на заседанието. Тя не съдържа ясни критерии и изисквания за социалната и културната интеграция на мигрантите. Освен това, създава редица проблеми и генерира напрежение в населените места, особено за кметовете, които следва да изпълняват изискванията на нормативната уредба и, едновременно, да се съобразят с възникващите обществени нагласи, са основните мотиви за решението. 

Правителството възложи на министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика в най-кратък срок – до 7 април, да подготвят нова наредба, която да отчете международните правни норми, да въведе ясни критерии за интеграция и да гарантира спокойствие и сигурност в страната. 

Действията на правителството са съгласувани с държавния глава.

http://epicenter.bg/article/Sluzhebniyat-kabinet-otmeni-Postanovlenie--208-na-Ministerskiya-savet-za-bezhantsite-/124269/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!