Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЕВЕРОЯТНО! Леонид Решетников: РУМЕН РАДЕВ ще ИЗМЪКНЕ България от ЕС и НАТО! Бъдете сигурни!

Леонид Решетников,  бивш директор на Института за стратегически изследвания към Президента на Русия, заяви в ефира на TV+, че по време на предизборната си кампания и в много от действията си след това, Румен Радев акцентирал преди всичко върху ИДЕЯТА за България, докато за ЕС и НАТО, той споменавал само мимоходом и само ако го запитат за това. В основата на програмата на българския президент, според Решетников, на първо място стои защитата на БЪЛГАРИЯ и българския народ.

„На особена почит при Румен Радев е  ТРАДИЦИЯТА, или българската ПАМЕТ, както я нарича той. И традиционната за българите православна вяра. А изконна негова идея е нормализирането на отношенията с Русия.  Но най-важно за президента Радев е РОДОЛЮБИЕТО“, подчертава Леонид Решетников, което като изконна  българска ценност, в последния четвърт век,  беше изгонено от българското обществено пространство и заклеймено от западното неолиберално и глобално статукво като национализъм.

И наистина, по време на предизборната си кампания президента Румен Радев заяви неколкократно, че България е лоялен член на ЕС и НАТО. Но с включването си в кривулиците на „европейската“ политика, явно нашия президент претърпя много разочарования. И го завладя неудовлетвореност от онова, което вижда на така наречената „европейска сцена“. Стигна се дотам, че преди две седмици Радев категорично забрани на министрите от служебното правителство да говорят за присъединяване на България към Еврозоната.

Първото разочарование на Румен Радев от днешните лидери на ЕС дойде в момента, когато те най-подло го въвлякоха в дрънканиците на Европейския съвет по СЕТА. Това Всеобхватно търговско споразумение между ЕС и Канада е добре дошло за Транснационалните корпорации, които искат да подчинят на своята воля държавите и народите в Европа и особено тези в Източна Европа. Но е изключително пагубно за България и другите бивши социалистически страни, понеже с един замах ще ликвидира националната им селскостопанска и промишлена продукция. Което ще ги постави в ролята на слуги на Запада, поради факта, че няма да имат своя икономика. Народите на изтока ще мизерстват и ще зависят от „благоволението“ на западните си господари. Да не говорим, че ще бъдат принудени да вземат непрекъснати заеми, за да могат да съществуват държавите им.

Попаднали под ударите на СЕТА, източноевропейските страни няма да имат своя политика за увеличаване на доходите, нито своя отбранителна способност. Понеже няма да имат пари за нито едно от тези неща, които са изключително важни за всяка страна. И са елемент от националната й сигурност.

Тук изобщо не говорим дали президента Румен Радев е подписал декларацията на Европейския съвет, която одобрява СЕТА. Въпросната президентска декларация няма абсолютно никаква юридическа стойност, понеже Борисов като премиер бе подписал официално за въвеждането на СЕТА много преди това.

Тук става въпрос за това, че по време на предизборната си кампания, а и след това Румен Радев неколкократно заяви, че е против СЕТА и ще наложи вето на това споразумение. И тези негови думи от предизборната кампания бяха насочени колкото към българските избиратели, толкова и към лидерите на ЕС. Те бяха един вид предупреждение на българския президент към ЕС-овците да не го занимават със СЕТА. Само че действителността се оказа точно обратната. Неолибералните лидери на Евросъюза най-нагло и безпардонно се опитаха да включат ген. Радев в своите подли политически игрички. И мисля, че това той никога няма да им прости.

Има и още нещо: Ценностите, върху които трябва да се развива България, според президента Радев, са коренно противоположни на широко прокламираните, но убийствени за националните държави, глобалистки „ценности“ на сегашните неолиберални шефове на Евросъюза.

Традиционните български ценности като родолюбието, православната ни вяра, историческото минало, нашите славянски корени, кирилската писменост, обичта на българите към нашата двойна освободителка и славянска посестрима Русия… Тези ценности влизат в абсолютно противоречие с либерал-глобалисткото виждане за човека като същество, което няма родина, няма пол, няма раса, няма свои корени, нито история, нито култура. То е някакво същество, което живее за да удовлетворява своите първични нагони. Извън времето. Извън пространството. И в крайна сметка, извън обществото.

Защото глобализмът на Транснационалните корпорации предопределя човекът да се превърне именно в такова същество. Без семейство. Без родина. Без морал. И без свои традиционни ценности. За да е лесно манипулируем индивид.

И по мнението на Леонид Решетников, това коренно различие, това абсолютно противоречие между традиционните български национални ценности и фалшивите, измислени от няколко брюкселски чиновници „правила“, на които уж се основавал ЕС, съвсем скоро ще започне да се проявява като неприязън и нежелание и контрареакция както от ген. Радев, така и на българския народ, да прекършат своята душевност, род и родина, за да се опитат да ги превърнат в нещо ЕС-овско. Нещо, което те не са били. И никога няма да бъдат. Като най-пресен пример ще напомня, че само преди часове ген. Радев се обърна гневно към копривщенските общинари, които искаха да съборят всички възрожденски къщи-музеи и на тяхно място да построят вили за гости. Ген. Радев определи това като „покушение срещу националната ни памет“, което трябва незабавно да бъде прекратено.  

Голямата, драматичната грешка на ЕС и неговия по-голям „брат“ НАТО е желанието им да унищожат българското у българина, унгарското у унгареца, чешкото у чеха.

И понеже това няма как да стане, България и други източноевропейски страни скоро ще напуснат Евросъюза и НАТО. А катализатор на тази промяна в България ще бъде нашият президент. РОДОЛЮБЕЦЪТ Румен Радев. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски Skandalno.net

http://skandalno.net/%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B4-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8A-175795/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!