Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Румен Радев привиква служебният слугинаж в 17 часа на извънредно заседание с една-единствена точка: (!) Постановление №208!

Извънредно заседание на кабинета заради бежанците по искане на президента

Заседанието е само с една точка. Служебният кабинет ще разглежда Наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, приета с Постановление №208 на Министерския съвет от 2016, съобщава „24 часа“.

Президентът Румен Радев иска постановлението за интеграция на бежанците да бъде отменено или поне силно изменено. За промените в постановлението се говори и в писмо на шефката на кабинета на Огнян Герджиков Ина Килева.

Припомняме, че постановлението беше остро атакувано от социалистите по време на предизборната кампания както на президентските избори, така и на парламентарните.

Още преди 5 месеца Корнелия Нинова се закани, че кметове от БСП ще внесат жалба до ВАС, който да отмени постановлението.

Социалистите заявиха, че не са съгласни общините да плащат здравни осигуровки на безработните бежанци, при положение, че не правят същото за безработните българи. / ГЛАСОВЕ 

http://bultimes.com/prezidentat-rumen-radev-privikva-sluzhebniyat-sluginazh-v-17-chasa-na-izvanredno-zasedanie-s-edna-edinstvena-tochka-postanovlenie-208/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!