Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството на ГЕРБ СЕ РАЗПАДА, преди да е съставено! Патриотите ГОТВЯТ СЕКИРА НА БОРИСОВ!

ГЕРБ и патриотите са единствените, които могат да съставят правителство в момента, но мисията е почти невъзможна, заяви социологът Андрей Райчев.

Борисов не може да се коалира с никой друг, освен с патриотите. БСП отказа широка коалиция и то с право. Защото това е равно на самоубийство на партията, която в момента е в подем и трябва да внимава за всяка своя стъпка. А да застанеш рамо до рамо с Бай Х*й е равносилно да се чучнеш на Аспаруховия мост и да се метнеш от него, но без бънджи.

Патриотите обаче имат условия да подкрепят ГЕРБ и някои от тях са като парещ картоф.

Сидеровци и Симеоновци вече потриват ръце и се виждат за четири години в удобните кресла на парламента. Но мераците на Борисов са да подкрепи мажоритрния вот и да се се бетонира само със свои хора в народното събрание, без някой коалиционен партньор да му извива ръцете. Това е първото най-голямо противоречие между двете партии. Сега Обединените патриоти има 27 депутата, а при мажоритарни избори не е сигурно дали ще влязат дори 7. Волен Сидеров например никога няма да бъде избран мажоритарно, Валери Симеонов пък още по-малко. И единствен Каракачанов има шансове. Останалите им депутати са толкова непопулярни, че избирателите дори не им знаят имената. Така че мажоритарни избори при Патриотите са равни на сигурно самоубийство. И те го знаят.

Втората сериозна пречка за коалирането на двете партии е отношението на Борисов към Турция. Винету периодично отскача до съседния вигвам с полумесеца и целува ръка на султана, за да не си развалят дослука. Резултатът от това е шокиращ. В Турция част от гласовете отидоха не за ДПС, не за ДОСТ, а за… ГЕРБ. Освен това Винету се вживя и като личен адвокат на Ердоган и го подкрепя в ЕС за падането на визите.

В същото време патриотите взеха 1 % вповече, само защото два дни преди изборите незаконно блокираха границата. Те не спряха нито един автобус и не го върнаха обратно в Турция, но вдигнаха такава патаклама, че избирателите останаха с убеждението, че едва ли не са налягали със скъпите си костюми на ГКПП-тата и са защитили България от май измислената опасност – ДОСТ.

Е, по кой начин ще управляват заедно две партии, които имат коренно различни позиции за отношенията ни с Турция? Патриотите трябва да си плюят на физиономиите и вместо да блокират границата- да тичат да целуват ръка на Ердоган. Което автоматически означава, че на следващите избори Патриотите ще бъдат политически труп. Или ще правят износ на патриотизъм в чужбина, ако някой изобщо ги поиска.

Трудно ще се реши и проблемът с доходите. И двете партии обещаха минимална пенсия от 300 лева. Но докато Борисов е дресирал зомбирания си електорат да му обещава и да не изпълнява, то гласувалите за ПФ ще ги следят под лупа какво ще направят. А това, което в момента могат да направят в съюз с ГЕРБ, е едно голямо НИЩО!

Но най-деликатният проблем за съюзяването на двете формации е Европейската народна партия, която прати председателя си да подкрепя ГЕРБ. ЕНП не допуска в нито една държава в ЕС правителство между нейни представители и националисти.

Всичко това ще е препъникамък в отношенията Патриоти- ГЕРБ. Ненапразно в момента дори Валери Симеонов настоява за широка коалиция и влизането на БСП във властта.

Социолози и врачки също каканижат колко полезна ще е тази коалиция за народа.

Но всеки знае, че за БСП това също ще е самоубийство. Столетницата би направила правителство, но задължително без ГЕРБ!

Така че, три дни след изборите България върви към нови избори. Дори да се отложат във времето, те са неизбежни.

Иначе страната ни ще продължава да върви към дъното, към което Борисов и марионетките му отдавна са я повели.

И продължават да я влачат надолу в името на собственото си его.

Само за да може Бащицата да каже: „Мен пак ме избраха“… и да се удари в гърдите, които дрънчат на кухо и празно.

Толкова празно, колкото „светлото ни бъдеще“ начело с ПП ГЕРБ! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

http://skandalno.net/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5-175772/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!