Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вишеградската четворка категорична: Няма да позволим Брюксел да ни шантажира с мигрантите

ИЗВЪНРЕДНО! България започва официално да приема мигранти от Турция! Агенти на ДАНС ще бъдат командировани, за да подбират чужденците!

Обама официално подкрепи подмяната на населението в България

Лидерите на държавите от Вишеградската четворка обявиха, че отхвърлят политиката на ЕС за разселване на мигранти във всички страни членки, съобщава АП.

На среща във Варшава лидерите на Полша, Унгария, Словакия и Чехия обсъдиха мигрантските политики на ЕС и плана за разселване на 160 000 мигранти сред страните членки за облекчаване на натиска върху Гърция и Италия.

Брюксел предупреди, че ще има финансови последици за тези, които не изпълнят плана.

Лидерите на четирите държави подчертаха, че отхвърлят плана за разселване и няма да се подадат на финансовия натиск, който те определиха като опит за шантаж.

Полският премиер Беата Шидло подчерта, че Варшава няма да приеме бежанци, тъй като има опасност за сигурността на страната. Според нея миграционната политика на ЕС трябва да е в резултат на истински компромис между държавите членки.

„Вишеградската четворка, включително Полша, никога няма да се подаде на шантаж и никога няма да приеме условия, които са й диктувани„, подчерта полският лидер.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан пък заяви, че страната му ще засили охраната по границата. Той подчерта, че новите регулации за задържане на всички бежанци на границата служат в интерес на безопасността на Европа.

„Ние защитаваме Унгария, ние защитаваме държавите зад нас и можем да кажем, че австрийците и германците могат да спят спокойно„, уверява Орбан. / news.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!