Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От Тирана: „Македония е мъртва, Сърбия идва след нея“! Новата Велика Албания ще заеме не само по-голямата част от Македония...

Федерализация на Македония с цел страната да се раздвои, както и промяна на името на „Република Северна Македония и Източна Албания“ – това е в заложеният план, записан в публикуваната в Тирана книга „Платформа за Голяма Албания“, цитирана от скопския „Вечер“.

Авторът на въпросната книга е Кочо Данай, който е известен албански интелектуалец. Той е също така съветник на няколко албански премиери. Според него Голяма Албания ще допринесе за мир и стабилност в региона – тя означавала по-малко гърци, македонци, турци и албанци с турско потекло, което означавало държава на тази територия с повече европейски манталитет.

„Македония е мъртва, Сърбия идва след нея“, смята Данай. Според него новата Велика Албания ще заеме не само по-голямата част от Македония, но и половината от южна Сърбия. В картата на новата държава, трябвало да влязат териториите на сегашна Албания, Косово, половината Македония, част от южна Сърбия – до Ниш, почти до българската граница, както и гръцката област Чемерия.

„Няма за позволим да влезем в Европейския съюз като неоотомански вилает, а ще бъдем интегрирани като модерна държава,“ казва Данай пред сръбския „Курир“.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/v-tirana-makedoniya-e-mrtva-srbiya-idva-sled-neya_news499011.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!