Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп изпрати на Меркел сметка за $375 млрд. за "услугите" на НАТО - Обама: "Германия е окупирана страна и ще остане такава!" - Колко ще плати България за окупацията на Германия?

Обама: "Германия е окупирана страна и ще остане такава!"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска от Меркел 375 милиарда долара за „услугите“ на НАТО. В задачата се пита Колко ще иска Меркел да плати България за окупацията на Германия?

Обама: "Германия е окупирана страна и ще остане такава!"

Тръмп настоява всяка държава в НАТО да изпълни задължението си и да отделя поне 2% от БВП за отбрана.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е връчил на Ангела Меркел сметка за 375 млрд. долара, вложени от НАТО за мерки, предприети от алианса за защита на Германия. Това съобщава лондонският в. „Сънди таймс” като се позова на източник от германското правителство.

Миналата събота, Тръмп заяви след срещата с канцлера на Германия, че страната има огромно задължение към Алианса, което Меркел категорично отрече.

Според германски министър преговорите между лидерите на двете държави са били „скандални”

Най-общата идея за предявяване на подобни искания е сплашване на другата страна, но канцлерът Меркел запази спокойствие и не отговори на провокацията, разкрива още германският министър.

Тръмп се обявява за модернизиране на Алианса при равни изисквания към всичките му членове. Той иска всяка държава, която членува в НАТО, да отделя поне 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана.

http://nbox.bg/world/item/43995-tramp-poiskal-ot-merkel-germaniya-da-plati-375-mlrd-dolara-za-nato.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!