Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Воденски: ДОСТ се финансира от сина на Ердоган! Надежда Нейнски е пред отзоваване от Турция?

Винаги е имало натиск от страна на Турция на нашите избори, сега просто е много явен", заяви бившият ни консул в Турция Петър Воденски пред Би Ти Ви. Той коментира, че два пъти е организирал избори в южната ни съседка и гласовете масово са отивали за ДПС. Той допълни, че турската преса е разкрила, че проектът ДОСТ се финансира от сина на Ердоган. 
 
"Самият израз за консултации говори, че между двете страни много сериозно куца нещо. Това се прави преди отзоваване на посланика ни Надежда Нейнски там. Това трябва да покаже на Турция, че може и да не изпратим в скоро време посланик там. По този начин можем да подканим и техният посланик да отиде за консултации в Турция. Още повече, че това беше заявено директно, след като Местан се скри в турското посолство и няма никакво съмнение чий човек е той, а именно на Ердоган", обясни Воденски. 
 
Вчера пък стана ясно, че ДОСТ  има списъци с автобусите, които идват от Турция, за да гласуват хората у нас. Публикувани са и телефонните номера за връзка с организаторите на безплатните пътувания.

Вчера само в промеждутъка от 7.30 до 8.00 часа на автогарата в Кърджали пристигнаха 6 автобуса. Те бяха посрещнати от кандидат-депутат, който се скри в един от офисите при появата медии. Автобуси пристигат и в другите общински центрове в Източните Родопи, поясниха превозвачите.

В Турция пък усилено тече политическа агитация  за българските парламентарни избори, заплахи със съобщения и събиране на лични карти. Това е част от „похватите”, с които се събират гласоподаватели за изборите на 26 март, съобщава Би Ти Ви.

Според правилата на Турция не е редно да има агитация за чужди избори на територията на страната, но явно има разрешение от областния управител на окръг Текерда, част от одринския консулски окръг.

25 000 български изселници имат право на вот в региона, а секциите са шест. Това значи, че над 12 000 души няма да могат да гласуват и освен да пътуват до България няма друг начин. Пътуването с автобуси не е незаконно, но е важно да се знае кой осъществява финансирането и организирането на транспорта. Според сигнали те се осигуряват от турската държава.

http://epicenter.bg/article/Petar-Vodenski--Nadezhda-Neynski-e-pred-otzovavane-ot-Turtsiya-/123380/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!