Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джамбазки: Ще спрем ордите на Ердоган да гласуват за ДОСТ! – КАК нали гласуването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?

А като се обърнат тия турски граждани и кажат, че им се нарушават правата какво правим?

И трите гранични пункта с Турция - "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново"днес бяха блокирани от Обединени патриоти“, които протестират срещу изборния туризъм. По този повод потърсихме евродепутата Ангел Джамбазки от ВМРО, който в момента е на „Капитан Андреево“.
 
-Г-н Джамбазки, каква е целта на блокадата на граничните ни пунктове по турската граница дни преди парламентарните избори?
 -Целта е недопускане на автобусите с ордите на Реджеп Ердоган да гласуват в България. Имаме дрон, който пуснахме на турска територия на „Капитан Андреево“ (граничния пункт „Капъ куле“, б.р.). В момента има колона от автобуси на граничния пункт, която стои и чака. Освен пункта „Капитан Андреево“, членове и симпатизанти на „Обединени патриоти“ блокираха и „Лесово“, и „Малко Търново. Чрез дрона, който пуснахме навътре в турска територия, направихме снимки.
 
-Колко са турските автобуси в момента на „Капитан Андреево“, където сте вие?
 -На снимките, които направихме, се виждат поне 7-8 автобуса. В далечината има още превозни средства, но те са спрени от турските власти. Турците ги спират на тяхна територия и не ги пускат към нас, защото ако дойдат в България, те просто няма къде да отидат.
 
-Кога ще бъде вдигната блокадата на граничните пунктове?
 -Зависи от обстоятелствата. Смятаме на няколко пъти да затворим граничните пунктове. Идеята ни е да изпратим ясно послание до Турция и българските изселници, че не са добре дошли у нас, да преосмислят поведението и да се откажат от намеренията си да гласуват в неделя. Но ще видим какво ще се случи.
 
Информацията, която имаме от турските медии, по хвалбата на един вицепремиер, е че Анкара е планира да изпрати около 1000 автобуси с изборни туристи у нас за вота на 26 март. Това са поне 40 000 гласа, които със сигурност са за „Обединение ДОСТ“. Политиката на турската държава е съвсем очевидна - тя е основана на агресивна намеса във вътрешните работи. Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието работят за техния политически проект у нас - ДОСТ.
 
-Смятате ли, че чрез блокадата ще ограничите вота на българските изселници, които очевидно са инструктирани да гласуват за партията на Лютви Местан?
 -Това трябва да се ограничи и законово. В новия парламент имаме намерение да внесем отново предложението си от 43-ото Народно събрание в Турция да се гласува само в дипломатическите ни представителства. Много сериозно ще помислим как да попречим на турския президент Реджеп Ердоган да се меси във вътрешните ни работи чрез стотиците хиляди хора с двойно гражданство. Забележете - в самата Турция двойното гражданство е забранено, на за българските се поддържа.
 
-Вие сте депутат в Европейски парламент, как си обяснявате истеричните атаки на Турция срещу Европейския съюз.
 -Реджеп Ердоган иска да дестабилизира България. В момента турският президент води агресивна антиевропейска политика. Той обвинява германците в нацизъм, обвинява холандците, а е човек, който избива собствения си народ, който арестува 80 000 човека и който изтребва кюрдите буквално като животни. И ще ми говори за демокрация, този негодник! Това е толкова нелепо, че няма накъде.

Референдумът в Турция на 16 април, който трябва да превърне страната в президентска република, е част от похода му за възстановяване на Османската империя. Всенародното допитване е само част от неосманистката му политика. Освен това Ердоган е насрочил референдума в деня на рождения си ден – 16 април. Това и Мао Дзедун не го е правил, и дори азиатските съвременни диктатори. Така че, виждаме един опасен диктатор, който прави бели, и ще прави бели все повече и повече.

-Може ли да се направи паралел между България и Македония, където в парламента има две албански партии, поддържани от Турция?
-В българския парламент не трябва да има нито една турска партия. Етническите партии са тежка грешка на българския политически живот от 90-те години на миналия век. Пълна глупост беше това навеждане, накланяне, тази глупава, смешна и жалка политика на отстъпване на българския национален интерес по отношение на Турция и поддържаните от нея партии у нас. Тези хора настъпват и те са водени от доста животински инстинкти. Те напират, докато ги пуснеш, но ако ги удариш през ръцете - ще се върнат назад. Така че турският президент възстановява Османската империя и ние трябва да сме наясно с това.

Що се отнася до ситуацията в Македония - могат да се направят паралели и с България. В Скопие новата албанска партия БЕСА е направена и финансирана от Реджеп Ердоган. В Европа той прилага един и същи модел – на овладяване на някакви общности и на разделение на обществото.

-Как се финансира партия ДОСТ? Предизборната кампания на Лютви Местан и на НПСД на Касим Дал е най-скъпа.
-Убеден съм, че огромните суми идват от турското посолство и консулствата на Анкара у нас. Имаше една информация, която беше публично обявена в Народното събрание, когато се гледаше един доклад на спецслужбите ни. В документа много ясно бяха посочени заплахите пред националната сигурност на България - турската външна политика и определени турски банки, които финансират бизнеси в България и изкупуват имоти и земеделски земи. Аз съм напълно убеден и твърдя, че ДОСТ се финансира от Турция, а създателят на партията е посланик Сюлейман Гьокче. Той трябва да бъде обявен за персона нон грата и да бъде изгонен от България. Нелепата ни посланичка в Анкара Надежда Нейнски пък трябва да бъде прибрана в България, защото не става за нищо и просто е една страшна карикатура на дипломат.

http://epicenter.bg/article/Angel-Dzhambazki--Blokirahme-granitsata-s-Turtsiya--za-da-sprem-ordite-na-Erdogan-da-glasuvat-za-DOST/123306/11/34

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!