Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС Заповяда на България: Спирайте ТЕЦ-овете! Чака ни РЕЖИМ НА ТОКА и Крах на българската индустрия!

Инж. Иван Андреев, изпълнителен директор на българската минно-геоложка палата заяви преди няколко дни, че ако изпълним европейската директива за новите нива на въглеродните емисии, ще трябва не само да въведем драстичен режим на тока.

Безмозъчното изпълнение на ЕС-заповедите в стил Борисов и ГЕРБ, вещае бързо и окончателно рухване на и без това изпосталялата родна индустрия и свързаните с нея отрасли. Не за друго, а защото и в промишлеността, и в бита 80% от дейностите  се основават на електроенергията.

На практика това означава, че насила ще бъдем върнати в каменния век, без обаче да се почувства някакъв осезаем екологичен ефект. Инж. Андреев потвърди, че екологичния ефект, на който се позовава ЕС, ще бъде съвсем незначителен. По простата причина, че нашата държава и сега е сред най-малките и незначителни замърсители на околната среда в Европа.

Тези, които най-много замърсяват въздуха са икономически мощните западноевропейски държави и САЩ. С други думи – страните, които съставят ядрото на Евросъюза и Съединените щати са най-големите замърсители, но искат от нас да затворим своите Топло-електрически централи.

Това решение на ЕС-овските началници няма да има не само никаква екологична стойност. То няма и морална стойност. Защото Европейската комисия и САЩ най-напред поискаха в ултимативен порядък да затворим по-голямата част от мощностите на АЕЦ „Козлодуй“.

После слугинското правителство на Борисов прекрати строежа на АЕЦ „Белене“, въпреки че страната ни изпитва крещяща нужда от евтин ток, а беше сключила и договор за строежа. Същото правителство прекрати строежа на Южен поток, макар че родината ни има още по-належаща нужда от евтин газ. Без да говорим за печалбите от стотици милиони долари, които щяхме да получаваме, ако бяхме реализирали тези проекти. Без да споменаваме и хилядите работни места, които щяха да се отворят. И то не в коя да е икономическа сфера, а в сферата на високите технологии и инфраструктурата.

Следователно Евросъюза и ГЕРБ се опитаха да унищожат онова, което още Народната власт през 80-те години на миналия век заложи като план за развитие на нашата енергетика. А именно- строежът на АЕЦ „Белене“, която тогава  наричаха Втора атомна. Защото по онова време, времето, което сега новоизлюпените „демократи“ яростно отричат, ръководителите на нашата държава мислеха стратегически. И най-важното – те мислеха за народния интерес.

Когато през 2005 г. БСП пое управлението, бяха осъществени интензивни контакти с руската страна и започна строителството на АЕЦ „Белене“. Беше построена модерната площадка на новата атомна електроцентрала. Защото ръководството на БСП ясно осъзнаваше, че в най-скоро време страната ни ще бъде изправена пред ситуация, в която без ядрена енергетика няма да има ток нито за бита, нито за индустрията. Както и стана сега.

Само че Евросъюза и марионетните му местни правителства на СДС и ГЕРБ унищожиха икономиката и енергетиката на България. Спряха големите енергийни проекти, а сега реват, че „комунистите“ и БСП им били виновни. Веднага искаме да отбележим, че БСП също има своите трески за дялане. Тя също не е идеалната партия. И е факт, че много от добрите за България замисли на БСП не бяха осъществени, поради наличието на корупция, страх и политическо безволие сред ръководните структури на социалистите. Но че тази партия и нейното ръководство мислят за стратегическите интереси на страната, и се опитват, доколкото им стигат човешките сили, да реализират най-важните за България проекти, това никой не може да отрече.

Предстоят избори. А след тях ще е от изключителна важност българският народ да иска настоятелно всеки ден от управляващите, без значение какъв е техният цвят,  да осъществяват своите обещания. Защото истината е, че когато има силен натиск от страна на гражданите да се случи нещо добро за родината ни, то рано или късно става. Нека си спомним, че след изключително силен граждански натиск първо БСП, а после и отделни лица от ГЕРБ започнаха да говорят за нормализация на отношенията с Русия. Засега само на приказки, защото натискът от структурите на САЩ и ЕС върху отделни личности в ръководствата на партиите, също е много силен. И безмилостен.

Но съвсем не е далеч времето, когато този натиск на Запада върху нашата страна вече няма да е в състояние да променя политиката на България в ущърб на нейните стратегически интереси. Защото НАРОДЪТ ИСКА България да е суверенна държава.

Западът усеща, че времето му изтича. И точно затова бърза да унищожи колкото се може повече от икономиката и човешкия ресурс на родината ни. Но колкото и да се мъчат – и Запада, и неговите български марионетки – те няма да успеят. Защото напълно унищожена и срината България вече два пъти в историята възкръсва като феникс от пепелта- с решаващата помощ на Русия и Съветския съюз.

И сега работливият и упорит български народ ще възроди родината си. Отново с решаващата помощ на Русия. Единственото условие, обаче е час по-скоро да се откопчим от орбитата на Евросъюза и САЩ. Защото… не стана би ясно през последния четвърт век, че именно те са нашите унищожители?! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

http://skandalno.net/%D0%B5%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%BE-175626/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!