Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марион льо Пен отвърна на Ердоган: Бъдещето на турците, живеещи в Европа, е Турция!

Френският депутат от Националния фронт Марион Марешал-Льо Пен отговори на призива на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към турците в Европа да имат по пет деца, подчертавайки, че „бъдещето на турците в Европа е Турция“, съобщават турски медии.

„Уважаеми Ердоган, бъдещето на турците, живеещи в Европа, е Турция„, написа Льо Пен в акаунта си в „Туитър“, тагвайки акаунта на Ердоган.

 Ердоган настоя турците в ЕС да имат по 5 деца, те били бъдещето на Европа. „Това е най-добрият отговор на грубостта, показана към нас“

Припомняме, турският президент призова турските граждани, живеещи в Европа да имат по пет деца – две повече от обичайните му призиви към турците в Турция, в опит да умножат присъствието си на континента, така че те да бъдат „бъдещето на Европа“.

„Призовавам моите граждани сред братята и сестрите в Европа: имайте пет деца, не само три“, настоя той по време на предизборен митинг в централния анадолски вилает Ескишехир на 17 март.

27-годишната френска депутатка Марион льо Пен е племенница на водача на крайнодесния „Национален фронт“ Марин льо Пен, като стана най-младият избран политик във френската история през 2012 г.

Нюз БГ

https://news.bg/int-politics/marion-lyo-pen-otvarna-na-erdogan-badeshteto-na-turtsite-zhiveeshti-v-evropa-e-turtsiya.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!