Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълна секретност около спецсрещата при президента за намесата на Турция в изборите у нас

Сюлeймaн Гьoĸчe, Mycтaфa Xaджи, Лютви Mecтaн и Aзиз Бaбyшчи ( oт лявo-нa дяcнo) нa Tюpĸян чeшмa пpeз дeĸeмвpи 2016 г. Снимка "24 часа"

Пълна секретност обви спецсрещата при президента Румен Радев за опитите за намеса на Турция в изборите у нас.
 
От прессекретариата на президента съобщиха само: "Държавният глава Румен Радев проведе на „Дондуков“ 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната."
 
На извънредната сбирка присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Пламен Узунов, шефът на ДАНС Димитър Георгиев и шефът на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Драгомир Димитров.
Тя започна малко след 16 ч и приключи около 19 ч.
 
След края й никой от шефовете на спецслужбите не даде повече информация.

Пред медиите не спряха нито председателят на ДАНС Димитър Георгиев, нито на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Драгомир Димитров, съобщи БТВ. Те не отговориха на въпросите на журналистите за това дали съществуват рискове за ескалация на отношенията България – Турция. Вътрешният министър Пламен Узунов също не даде информация.

На 17 март ДАНС изгони трима турски граждани, същия ден президентът Радев заяви в интервю по БНТ, че има опити за намеса на Турция в изборния процес у нас и, че тази намеса е недопустима.

http://epicenter.bg/article/Sled-saveshtanieto-pri-prezidenta--Shefovete-na-spetssluzhbi-zapaziha-malchanie/123241/2/0 

Припомняме, че нов още по-скандален клип на КП Обединение ДОСТ, който се разпространява свободно в Турция, нажежи страстите през почивните дни. В него се агитира на турски език, което е нарушение на законите на страната. Дни преди това България изгони трима турски граждани, които застрашавали националната ни сигурност. Седмица по-рано друг предизборен клип пък бе спрян от ЦИК заради агитацията на турския посланик.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!