Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плащаме близо 300 млн. лева за пенсии на изселниците

"Турчин съм. Щастие е да се наричаш турчин", рече Лютви Местан, сякаш не знае, чу у нас няма по Конституция етнически малцинства. И са забранени етнически партии. ДОСТ на Лютви Местан, прогонен от ДПС преди 2 години, ДОСТ не крие, че разчита на гласовете на нашите изселници в Турция и преди вота прави всичко възможно да осигури безпрепятственото им идване на 26 март.

Важно е да се знае, че България изплаща над 300 млн.лева пенсии на изселниците в Турция. Това са 1/6 от възнагражденията на всички възрастни хора у нас, както и приблизително 3 годишни бюджета за култура например. Бившата империя обаче високомерно мълчи по въпроса за неизплателите обезщетения на нашите Тракийски бежанци. Нито пък признава геноцида над тях.
ЦИК забрани пропагандата на турски език, но ДОСТ, видно от клипове на партията, продължава да нарушава тези забрани, като прави видеа, в които дори се призовава към отмъщение.

Заради всички скандали, които сътвори ДОСТ в общественото пространство, почетният лидер на ДПС Ахмет Доган наруши мълчанието си и излезе с публично писмо за заплахата от неоосманизма. "В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма. Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа.

 Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт... Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност." Това пише в свое обръщение Ахмед Доган, публикувано в сайта на ДПС.

В отговор Местан обяви: „Няма неоосманизъм като риск за България, няма турска намеса за изборите тук”. Само напомняме агитацията на турски министър и посланика за ДОСТ. Ето защо трябва да му се напомни, че в България живеят мюсюлмани, а турците са в Турция. И за заплахите - че турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че Турция може да изпраща по 15 000 бежанци месечно в страните от ЕС и да „вземе ума“ на Европа. Преди това пък турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че може да преустанови спазването на сделката с Брюксел. Външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция знае как да управлява Европа и ще докаже това, като "й бие османски шут".
У нас лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира светкавично и призова: „Трябва да защитим България. Призовавам Бойко Борисов: Кажи си за Ердоган!” А посланикът ни в Турция Надежда Нейски бе привикана във външно министерство на инструктаж.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!