Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Около нас и на Балканите ври и кипи

Живеем в напрегнато и сложно време. Докато ние сме заети с вътрешнополитическите битки на кандидатите за власт на предстоящите избори, около нас и на Балканите ври и кипи. В Република Македония обстановката се изостря и политическата криза започва да добива етнически привкус и се намесва разширяването на правата на албанците. Вече сме били свидетели на вътрешен въоръжен конфликт на тази основа.

В Сърбия предстоят президентски избори, но паралелно се изостря напрежението с Косово. Президентът на Косово Хашим Тачи предприе стъпка, като с Указ трансформира Косовоските сили за сигурност в Армия на Косово. Последва гневна реакция на премиера на Сърбия Александър Вучич и в момента Войската на Сърбия провежда учения и инспекции за повишаване на бойната готовност.

На 9 март т.г. Русия предостави на Сърбия закупените 6 бр. самолети МиГ-29. Последва реакция на Тачи, който заяви, че тези самолети са по-голяма заплаха за сигурността на Балканите, отколкото трансформирането на Косовските защитни сили в армия. В Босна и Херцеговина също има вътрешно напрежение. Все по настойчиви стават опитите на Република Сръбска да напусне държавата Босна и Херцеговина и да търси самостоятелност, или присъединяване към Сърбия.

Старите конфликти между бошняци, сърби и хървати тлеят. Румъния е обхваната от протести и недоволство на гражданите от управляващите. В Турция, наред със сложната вътрешна обстановка и постоянното напрежение по границата със Сирия, и с кюрдите, следват и честите терористични атаки. В момента се забелязва и открит стремеж за намеса в изборния процес в България. Поставят се условия на българските турци, коя партия да бъде подкрепена. 

Идва пролетта и това ще доведе до раздвижване и засилване на бежанския натиск. Може отново да се стигне до неприятни изненади по границата ни както с Турция, така и със Сърбия и Р Македония. Без излишно да драматизираме, от "Българи за България" считаме, че всеки наш сънародник следва да бъде бдителен и максимално полезен на мястото където служи, или работи. Всеки е важен и всеки може и трябва да бъде полезен за защитата и опазването на България. Политическите спорове и предизборните дебати не бива да ни пречат да бъдем единни като нация и като се наложи да станем като един и достойно да се защитим, както са го правили нашите деди и бащи.

"Българи за България"

http://tsvetakirilova.blogspot.bg/2017/03/blog-post_10.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!