Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Карбовски: ДЕЕБА ЛГАРИЯ

Автор Мартин Карбовски

Ако българите бяха умни, щяха под лупа да следят какво става в Европа. Както и между Европа и Турция. Защото за беда, не знам дали знаете, но между Европа и Турция се намира България.

Къде е днес България?

Докато Турция всеки ден показва мускули, тропа по масата и заплашва, ние тихо седим в ъгъла и се надяваме фитилът на бурето с барут да е много, много дълъг. И да ни заобиколи.

Затова днес ми се ще да съм турчин, деца. Казвам ви го по най-тъжния начин.

Защото да си турчин днес е сериозна гордост. А да си българин е следното:

Турският посланик участва директно в нашите избори. Дали може българският в Анкара, нашата Надежда Михайлова, да направи нещо подобно - примерно да отиде при едно българско семейство и да го посъветва нещо за едни избори?

ДОСТ и Местан агитират на турски. Това къде може да се случи? Сещате ли се? Да, в Македония може да се случи.

В Македония искат албанска платформа. Сещате ли се?

Френският посланик у нас ни нарича "плачлива периферия". А Франция пусна турските министри да агитират за Ердоган.

Една приятелка се шегува във Фейсбук: ерДоган, ерМалък, Ю, Я.

Страшна шега, нема що.

Някой български посланик в Европа дали би си позволил такава волност? Малко реципрочност нямаше да е излишна срещу тази блудница Европа.

Ние им мълчим.

Няма официална реакция от никого. Или ако има е толкова тиха, че е смешна.

Един Курумбашев се ядоса на френския посланик и го накара да се извини в Туитър. Курумбашев е евродепутат - а останалата държава?! Същият червен депутат имаше дързостта да нарече Европа на две скорости модерен апартейд! Някой друг нещо да каза за тая ужасна идея? Някой да има мнение?

Тихо. Трайте си.

Следете внимателно всички наши мишки в Европарламента. Под лупа ги вижте какво гласуват за СЕТА, как се държат, когато на България й се казва - дайте комисар, ама да е жена, приемете бежанци, ама ги дръжте при вас и така нататък идиотщини.

Някой от нашите депутати в ЕП няма ли да попитат поне - каква е тази дискриминация нашият комисар да е жена. Ами, ако нямаме подготвена жена? Ами, ако бяхме Турция, щяхте ли да настоявате по същия начин, че полът определя качествата на един политик?

Седят българите и се чудят де е България в тази ситуация.

Децата вече не пеят старата Вазова песен. Те припяват на новия ни химн, химнът на мишките, които тихо псуват липсата на политическа воля и смелост. И в новия химн на мишките се пее:

Дееба Лгария, Дееба Лгария, тралала.

Под лупа трябва да гледате какво става в Брюксел и в Европа. И в Турция. Защото, ако не знаете де е България, пак ще ви кажа - тя е между Европа и Турция.

За наш ужас.

http://www.lentata.com/page_9348.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!