Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И Борисов ще става патриот: Разчел посланието на Доган... между редовете

Борисов: Доган казва, че ДПС е патриотична формация и отваря врата за патриотична коалиция

Обама официално подкрепи подмяната на населението в България – вкарва ни в югославски сценарий

С посланието си Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост.
 
Това заяви лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти МИР София град Бойко Борисов във връзка с обстановката в Турция и политическото полсание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде „Фокус“.
 
По думите му трябва да има много голямо единство и сплотеност на нацията.
 
„Първо, за всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски“, каза той и даде пример с обвиненията от страна на Турция към Европа във фашизъм. „Да се плаши Европа, в това отношение България би изпитала най-голям страх, с бежански потоци“, допълни Борисов и попита какво ще се прави като дойдат на оградата при границата десетки хиляди жени, деца и мъже.  

„Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му Ахмед Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

„Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин“, каза той и посочи, че ГЕРБ има друга практика и коментира, че десетки са се влели във формацията на ГЕРБ.

„Ние докато управлявахме имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече“, коментира Борисов. Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

http://epicenter.bg/article/Boyko-Borisov--S-poslanieto-si-Dogan-otvarya-vratata-za-koalitsiya-s-patriotichna-nasochenost/122940/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!