Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ООН разкри жестоката истина за корпорациите, пестицидите и храната, която ядем

Идеята, че пестицидите са необходими за изхранването на бързо растящото население е „неточна и подвеждаща“, се отбелязва в доклад на ООН, пише британският вестник The Independent, цитиран от Пик.

Документът, който се очаква да бъде представен тази седмица пред Съвета за правата на човека към ООН, строго осъжда „агресивното рекламиране“ на пестицидите от индустрията. Експерти са установили, че химикалите имат „катастрофално въздействие върху околната среда, човешкото здраве и обществото като цяло“.

Авторите на доклада подчертават, че влиянието на пестицидите върху човешкото здраве, достъпа до храна и околната среда е преувеличено от „систематичното отричане“ и „агресивните неетични пазарни тактики“ на корпорациите.

„Твърдението на агрохимичната индустрия, че пестицидите са необходими за постигането на продоволствена сигурност е не само неточно, но и опасно подвеждащо. По принцип има достатъчно хранителни продукти, за да се нахрани света, несправедливостта при производството и системите за дистрибуция представляват основната пречка, която не позволява на нуждаещите се да имат достъп до тях“, се отбелязва в доклада.

http://bgjournal.info/oon-razkri-zhestokata-istina-za-korporatsiite-pestitsidite-i-hranata-koyato-yadem/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!