Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрия: Да се създадат центрове за бежанци на Балканите, а ООН да работи с тях!

Министърът по европейските въпроси и интеграцията на Австрия Себастиян Курц предложи да се създадат центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които биха работили заедно с ООН. Политикът счита, че те биха могли да се създадат в Грузия и на Балканите. Това Курц заяви във вестник  Bild в интервюто си с члена на германския ХДС Йенс Шпан.

«Трябват ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които биха работили заедно с ООН. Не е толкова важно къде ще бъдат разположени те. Важно е те да предоставят защита, да могат хората, които се опитват да попаднат в Европа нелегално, да бъдат изпратени там», цитира изданието думите на министъра.
«Такива центрове богат да се създадат в такива страни като Грузия, Египет или в западните балкански страни», — добави той.

На въпрос на журналисти, трябва ли да бъде затворен за нелегални средиземноморският маршрут, Курц отговори положително, а Шпан отбеляза необходимостта да се сключи миграционно споразумение, подобно на договореностите с Турция, със страните от Северна Африка.
Средиземноморският маршрут е основният път за придвижване на нелегални мигранти в ЕС, вторият по мащабите си транзитен път преминава през Балканите.

Нюз Фронт 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!