Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аз съм българофил

Преди много години цар Борис III се оплакал: "Дипломатите ми са англофили, офицерите - германофили, интелигентите - франкофили, народа - русофили. Само аз, май, съм българофил..."

Аз съм българофил. Има хора, които като се отъждествят като българофили и за русофилите, и американофилите е трудно да възприемат мисълта, в техните глави на империалисти, че има българофили. Ние в миналото сме били там, където другите си мислят, че са тръгнали. Но ние сме били много преди тях там. Няма как да не си обичаш държавата и да не се наричаш българофил - това означава все едно да не си харесваш собственото тяло. Това е все едно да не се обичаш такъв, какъвто те е създал Господ и твоите родители. Същото е като да не възприемаме България като най-доброто място за живот, защото ние сме родени тук. Ако на някого не му харесва, взима куфара и заминава за Москва, Вашингтон.

Безумно е сутрин хората като се събуждат, да се питат дали Путин си е измил зъбите или дали Обама или Тръмп са си взели душ. Но като сме тук, трябва да си защитаваме нашите интереси. Не приемем етикета, че като не защитавам руските интереси, съм проводник на американските или пък обратното. Важното е ние да знаем какви са нашите интереси. Интересува ме какво прави България в момента. Защото, докато се въртим като ветропоказатели, губим ценно време за развитие и просперитет.

В крайна сметка това е битка между големи сили и малкият винаги може да бъде ошамарен. Години наред нашата черга е придърпвана ту в едната посока на Изток, ту в другата посока на Запад и в един момент тя може да се скъса. В никакъв случай не съм човек, който се настройва негативно към Русия или към САЩ. Навсякъде живеят прекрасни хора, с които може да се постигат прекрасни неща.

Преди много години цар Борис III се оплакал: "Дипломатите ми са англофили, офицерите - германофили, интелигентите - франкофили, народа - русофили. Само аз, май, съм българофил..."

Цвета Кирилова, Фейсбук 

https://www.facebook.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!