Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Да, искам да съм премиер трети мандат! Лъжа е, че имам нещо общо с Марешки! 

Диагнозата на доктор Михайлов е "Тези неща завариха Бойко Борисов неподготвен, той преживя нарцистична травма. Беше поставен в положение на недоумение. Той има самомнение, че е българската политическа неизбежност. Но нараства осъзнаването, че вероятно е завършил неговият политически цикъл. Вече ще се движи към провал, който може да изглежда по различни начини". Такава е диагнозата!

Да, искам пак да съм премиер. В Европа има премиери с по 2-3 мандата, каза по Нова телевизия Бойко Борисов.

"Дай да смятаме, 1 + 1+ 1. БСП издига кандидат за президент, който печели изборите. После той назначава служебен премиер. След това започват чистките. Моля ви, не ми казвайте, че не виждате връзката", обърна се лидерът на ГЕРБ към водещите. 

Борисов критикува остро чистките, които прави кабинета "Герджиков". "Защо БСП бягат от това да признаят, че правителството е тяхно и защо не кажат кои министри ще изпълняват техните заложени програми", попита бившият премиер.

"Ако спечелим изборите бих направил коалиция с Реформаторите и Патриотичния фронт, защото с тях е най-приемливо. Манипулация и лъжа е, че имаме нещо общо с партията на Марешки. Ако сме втори на изборите, просто ще застанем в коалиция", разкри Борисов.
Той заяви още, че с Каракачанов, Валери Симеонов и Сидеров са си останали в отлични отношения.

Христо Иванов си тръгна, защото не му се работеше", отсече Бойко Борисов по адрес на новия партиец от "Да, България" и бивш правосъден министър. "Погледнете той колко законопроекта е внесъл и Захариева - колко", реагира Борисов по Нова. И каза по адрес на тогавашните Реформатори "Те се запънаха за едно единствено нешо - дали да са 6 на 5 прокурорите, или 6 на 6", изригна бившият премиер.

В ГЕРБ няма модел # Кой. Ние сме партия , която няма нищо общо с модела # Кой. Затова искам г-жа Нинова да покаже министрите си. Този въпрос ще се зададе със страшна сила на 27-и. Ние не знаем кой назначаи г-н Герджиков, тези министри сега, кой смени областните управители. Г-н Пеевски не е бил депутат от ГЕРБ, не е бил в коалиция с ГЕРБ, заяви  Борисов.

Реваншизъм и брутано подменяме на хора. Така бившият премиер Бойко Борисов определи действията на служебното правителство. Според него това е дело на БСП, която подкрепи президентът Радев. И не приема тезата, че БСП няма нищо общо с правителството и смените.

Сегашният кабинет имат право да сменят началника на щаба / б.р. началника на отбраната/, това е право на прзидента като върховен главнокомандващ. И ние можехме да го сменим. Но това е тяхно право, призна Борисов като таке се разграничи от пресконференцията вчера в ГЕРБ, където неговите хора се противопоставиха остро на назначението на новия шеф на отбраната.

Аз мога да кажа единствено какво сме направили ние, какво сме сгрешили. Защо да е прецедент да съм трети мандат премиер, освен това ние подадохме оставка, не защото не можем да управляваме, а като морално действие. Виждате сега какво става в Македония, добави Борисов.
За реформи трябва голямо мнозинство. Не е причина Цацаров да се спират реформите, отговори на въпрос той.

Аз имам преосмисляне по отношения на Русия, но по отношение на НАТО няма такова преосмисляне. В Черо море съм против да има флотилия", заяви по Нова телевизия Бойко Борисов.

"Аз съм за демилитаризиране на Черно море. Ние влязохме в сериозен конфликт с Путин и Лавров. Но се видя, че преди седмица ЕК даде пари да се плати газовия хъб, така че ние се разбрахме с руския президент", посочи Борисов.
Три посредника имаше на тръбата между Русия и България, които ние ги премахнахме. Тези посредници пиеха кръвчицата на всички българи", каза лидерът на ГЕРБ.

Той говори и за празника "Сирни Заговезни".
Аз съм възпитан на такъв голям празник да целувам ръка. Аз съм направил това на чисто сърце. Не се обиждам, че ме сравняват с Кръстника. Отидох при моето семейство от младежите на ГЕРБ и те ми поискаха прошка. Трябва да се ценят българските традиции и аз винаги ще го правя. Не виждам къде съм сгрешил", завърши бившият министър-председател.

http://epicenter.bg/article/Borisov--Da--iskam-da-sam-premier--S-Mareshki-nyamam-nishto-obshto/121656/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!