Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия може да унищожи корабите на САЩ в Черно море за броени минути (Видео)

В случай на военнен конфликт всеки кораб на ВМС на САЩ намиращ се в Черно море ще бъде унищожен с ракетен комплекс на Черноморския флот на РФ само за броени минути. Това сподели пред тв Звезда заместник-председателят на съюза на руските ветерани, екс-командуващия бреговите войски на ЧФ генерал-майор Владимир Романенко.

"Корабите на САЩ имат само няколко минути живот в Черно море и го заявявам отговорно, защото ракетните комплекси, които са на въоръжение на Черноморския флот, действат в няколко направления, което им позволява да решат своите оперативни и стратегически задачи", разказва генерал Романенко.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви наскоро за засиленно присъствие на военно-морските сили на Алианса в Черно море.

За защита на териториалните води на Русия, Черноморския флот използва противокорабни ракетни комплекси "Бал" и "Бастион", както и подводници по проекта "Варшавянка" и надводните кораби с крилати ракети "Калибър".

Въздушното простраство над Кримския полуостров се охранява със зенитнито-ракетната система С-400 "Триумф".

За описание на ситуацията в Черно море американските военни ползват термина - A2/AD. Този термин обозначава зоната, където не могат да нанесат никакъв ущърб на Русия.

По принцип зони A2/AD се считат: Черно море, Балтика, Колски полуостров, Москва, Санкт-Петербург и Тартус, считат западните военни аналитици.

http://epicenter.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!