Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Лъчезар Филипов: В Антарктида има извънземни!

Проф. Лъчезар Филипов е астрофизик и работи към Института по космически изследвания към БАН като зам.-директор. Завършил е астрофизика в СССР. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата „Циолковски“ на руската академия на науките заедно с Карл Сейгън.

Научната среда у нас се отнасят изключително отрицателно към темата за извънземната нация. Трябва ясно да се разбере - аз съм учен, а не търсач на извънземни или ловец на летящи чинии. Такива има много по света, но те не се занимават с наука като мен. Уфолозите говорят за гущероподобни, че под Витоша има база на извънземни, но това са глупости. Това, което ние правим в момента в Европейската космическа агенция, вече не се казва НЛО, а неидентифициран космически феномен. Там правим анализ и констатация на това, което се вижда, което е заснето от телескопи или други научни обекти. Също така се правят изследвания и анализи на документи за разбили се чинии, разказа проф. Филипов пред в. "България днес".

До голяма степен хората, които са осъществявали контакт с извънземни, са го направили само на ментално ниво, без да говорят. Само на мислено ниво. Американците, когато са кацнали на Луната, са имали такъв контакт с извънземните. Кацането там и всичките полети до Луната са били с цел контакт с друга цивилизация, а не за да изпреварят руснаците и да покажат колко са велики. Американците са бързали да осъществят контакт, защото са знаели, че там има някой.

Има твърдения, че имат база и на Антарктида. Тя навремето е била изучавана от германците. Веднага след Втората световна война американците се е опитват да видят какво има там, защото на това място непрекъснато са излитали и кацали обекти. Засега явно човешката цивилизация не се допуска до тях. Причината е, че за съжаление човечеството иска да вземе нещо от тях или да го придобие, но не да го използва в полза на населението ни. Технологиите, които са били придобити от американците от извънземни, всички са по отношение на въоръжението им. Това е и може би една от причините да се преустановят контактите, които са започнали през 57-а година, когато Айзенхауер се е срещал с извънземните. Човечеството явно превръща всички тези контакти в свой ущърб.

По всяка вероятност в следващите десетина години официално човечеството ще разбере, че извънземните съществуват и са около нас. Ненапразно в момента, ако следите пресата, се казва, че може да има живот на Венера, Марс и други планети. Това се прави, за да свикнем, че не сме единствени в тази Вселена. Защото 2000 г. религията е убеждавала хората, че сме единствените разумни същества и сме единственото създание на Бог. Затова генетично сме увредени да мислим, че сме единствените в тази Вселена. А трябва да разберем, че в нея може да видим много по-развити форми от нас.

http://www.novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!