Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десетки хиляди българи може да бъдат депортирани от САЩ... НО ще се върнат ли в България?

Десетки хиляди българи може да бъдат депортирани от САЩ. До това може да се стигне заради нови директиви на администрацията на Доналд Тръмп за имиграционните закони, съобщава Нова телевизия.

Два нови меморандума на министерството на националната сигурност превръщат предизборните обещания на Доналд Тръмп в реалност.

Директивите дават широки правомощия на имиграционните служители и сега буквално всеки, който е без статут, може да е обект на депортация.

В рязък контраст с дългогодишната имиграционна политика на няколко президенти, Доналд Тръмп нареди на своята администрация да прилага стриктно имиграционните закони.

Така всеки, който няма легален статут, вече е мишена за депортация, независимо дали е извършил тежко престъпление или не.

„Всеки, който е тук нелегално, е обект на депортация по всяко време”, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър.

Вашингтон отлага новия указ, забраняващ на мюсюлмани от седем страни да влизат в САЩ 

Очаква се указът да бъда издаден "някъде другата седмица", съобщи служителят. Миналата седмица президентът Тръмп обяви, че очаква новият указ да излезе тази седмица. Според него новият указ щял "да отчете" юридическите забележки, повдигнати от съдилища в щата Вашингтон, в Сан Франциско и другаде, довели до замразяването на предишния, издаден на 27 януари.

Веднага след обявяването на предишния указ, който беше задействан веднага, настъпи хаос по летищата в света, тъй като притежатели на законно издадени визи бяха сваляни от самолетите, летящи за САЩ, или бяха връщани при пристигането си на американски летища.

http://www.novini.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!