Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия: Спешна депортация на мигрантите

Немските представители в Европейския съюз са изпратили до останалите държави в общността документ за „по-енергична” депортация на мигрантите от Германия, а и от Съюза изобщо, предава Ройтерс. Не е ясно дали страната ще разчита едновременно на спешно изнасяне на „бежанци” по родните им места или ще задейства още по-спешно Дъблинското споразумение, което означава да ни прати над 19 000 пришълци, защото нашата е първата европейска страна, която ги е приела.

Немското бързане се свързва с рухналия рейтинг на канцлера Меркел, която изостава с 11 процента от соцкандидата за поста Шулц в навечерието на провинциалните и най-вече на парламентарните избори през есента.
Единственият проблем е, че в момента ЕС има споразумение за реадмисия единствено с Турция, което не се изпълнява 100%, а тепърва разчита да постигне договорености още с Либия, Тунис и Египет.

В тази връзка Германия разчита да изпрати набързо икономически мигранти, но само онези, за които няма риск да посрадат при завръщането си, и да наложи на останалите страни в ЕС кои от тях да бъдат оценени като подходящи за трайно заселване на бежанци от войни и на бягащи от недоимък, за които се преценява, че е опасно да се върнат, откъдето са дошли, като ще се предпочитат страни с най-голям процент мюсюлманско население, по което ние сме лидер.

http://19min.bg/news/8/85804.html#85804 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!