Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Амнести" Сорос: България малтретира мигрантите и дискриминира циганите

Soros Funded Amnesty International Interferes on Duterte’s Anti-Drug Campaign

Organizations Funded Directly by George Soros and his Open Society Foundations

List of projects supported by George Soros

Amnesty International is US State Department Propaganda

Млади мъже от третия свят организирано нахлуват в Европа заради... войната в Сирия

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа

Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

България не успя да предостави всички необходими услуги и достъп до подходящи процедури за растящия брой на мигрантите и бежанците, пристигащи в държавата. България също не успя да отговори на информацията за тормоз на границата. Рязко увеличение на климата на ксенофобия и нетолерантност. Циганите продължават да бъдат пред риск от широко разпространена дискриминация.

Това се отбелязва в годишния доклад 2016/2017 на "Амнести интернешенъл" в частта за България.

В доклада се пояснява, че организации за защита на човешките права често са документирали връщане на мигранти, физическо малтретиране и кражби от страна на граничната полиция.

Цитират се думи на премиера Борисов, който признал, че правителството е приело "прагматичен подход" в бежанската криза. Бившият министър-председател заявил, че над 25 000 души са върнати в Турция и Гърция до август.

Продължава безнаказаността във връзка с физическо насилие по границата, подчертава "Амнести интернешънъл" и посочва случай през юли, когато прокуратурата в Бургас прекрати наказателна процедура във връзка със смъртта на афганистанец през октомври 2015 г., застрелян от граничната полиция.

Организацията алармира и за практики на незаконно задържане на непридружени деца. Предлагат се също неадекватни условия за непридружените деца в приемните центрове.

Неправителствените организации наблягат и на тревогите около високите нива на ксенофобия и нетолерантност, насочени към бежанци и мигранти, които остават уязвими на насилие и мъчения. Правителството не успя да се справи с климата на нетолерантност и някои правителствени лица често бяха свързани с дискриминираща или ксенофобска реч.

В доклада не се пропускат и така наречените групи от "доброволни гранични патрули", задържащи мигранти по границата с Турция преди да бъдат предадени на полицията. Според "Амнести интернешънъл" тези незаконни "граждански" арести" първоначално са приветствани от властите и от някои сектори в обществото. След официално оплакване от страна на Българския хелзински комитет, местната полиция арестува някои от нарушителите и вътрешното министерство призова гражданите да се въздържат от задържане на бежанци и мигранти.

Продължава социалното изключване и ширещата се дискриминация срещу циганите, пояснява неправителствената организация. Според "Амнести интернешънъл" ООН изразява тревога относно продължаващото ограничаване на достъпа на циганчетата до образование, здравеопазване и адекватно жилищно настаняване.

В края организацията обръща внимание на приетия от Народното събрание през септември 2016 г. закон за забрана носенето на бурки, както и на нов закон за борба с тероризма, който дефинира "терористичен акт" твърде неясно и изключително обширно.

Според организацията България е нарушила международните правни практики през август 2016 г. с тайното предаване на турския гражданин Абдуллах Бююк на турските власти, тъй като не е получил възможност да се свърже с адвокат или семейството си, както и да обжалва предаването му. /news.bg
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=791842 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!