Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мързи ви. От тази страна емигрираха хората, на които им се работеше.

Не ви е от липсата на късмет, от липсата на образование, квалификация или връзки, не ви е от липсата на стаж, визия или увереност.

От мързел ви е.

Наистина е толкова просто.

Новина от днес!

Рекордни нива на безработицата. Хората се оплакват, че няма работа, бизнесът се оплаква, че няма хора, после ми кажете, че не съществуват паралелни вселени – разминаването на пространствата у нас е категоричен факт.

От тази страна емигрираха хората, на които им се работеше.

Онези с квалификация се реализираха в своята сфера, други още се опитват, но все пак са навън и работят, а онези без образование и амбиции са общи работници, обслужващ персонал, хора на труда, които за усилията си получават в пъти повече, отколкото биха и мечтали да припечелят за същата работа у нас.

Някои особено находчиви, хитри и смели българи успяха да отстоят правото си на комунизъм и намериха живот без работно време и излишни напъни, разчитайки само на социални помощи в „белите” държави.

И тук остана да преобладава едно мнозинство от безработни по призвание.

Хора с мързел в кръвта.

Те дори не са свободолюбиви, бунтари или „срещу системата”, защото биха продали всяка своя свобода и право в името на безделие, бира на сянка, цигарка на припек и почивчица по всяко време.

На тях просто не им се занимава.

Естествено – понеже безплатен обяд няма, викат неволята и припечелват и доработват тук там, но със сбърчени вежди и трагизъм в очите. Мислят, че нещо някак персонално те са прецакани, че на другите хора им е много по-леко, лесно и добре платено да работят... че са имали връзки или късмет да се занимават с приятна работа за много пари.

А дори не си дават сметка, че просто има хора, които нямат против да се трудят и са приели, че за да получиш нещо в този живот, първо трябва да дадеш.

А да – и дежурната реплика – „Аз за тези пари по-добре да си стоя вкъщи.”.

И си остават вкъщи. И им е по-добре. За без пари. За без пари – толкова. И хич не е малко.

Само хленчът е в повече, защото липсата на достойнство се проявява и в невъзможността освен професионално да се реализират и емоционално – т.е. да си признаят, че избират почивката пред материалните удоволствия. И толкоз.

Рекордни нива на безработицата в страна на емигранти и готованци. Нито има новина, нито изненада.

http://www.lentata.com/page_9287.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!