Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Без срам! Ген. Симеонов: Гордост е да водя листа на ДПС

ДПС София откри предизборната си кампания и представи  трофейните си попълнения в листите за трите многомандатни района в столицата.

Водач на листата в 24 МИР е бившият началник на отбранатагенерал Симеон Симеонов. Абсурдното приставане на бившия началник на отбраната на върхушката от Сараите взриви общественото мнение. Втори в листата е крехкият младежАлександър Несторов – съветник на министъра на околната среда в кабинета „Орешарски“ и син на скандалния експрокурор на София Нестор Несторов. Обвинителят се прочу с умишлено бавене на делото „Валтер Папазки“, заради което бе понижен в редови районен обвинител преди 8 г., както и с необяснимо луксозния си начин на живот, пише Фактор.бг.

Трети в листата е Едиз Саидов председател на младежкото движение на партията в София.Младежът е син на ексдепутата Юнал Лютви, който напусна политиката, за да се отдаде бизнеса. Политическата кариера по право се наследи от сина му, чийто име макар и променено е в списъка на членовете на борда на директорите на много фирми и дружества, свързани с ДПС.

Генерал Симеонов каза, че за него е изключителна гордост, че е водач в 24 МИР. „ДПС има много ясна стратегия за развитие на нашата страна със строго дефинирани приоритети. За да върви България по-добре и да бъде предвидим партньор и съюзник всички български граждани трябва да работят активно, за да няма разделение“, заяви той. След неговото изказване залата стана на крака скандирайки: ДПС.

Водач на листата в 25 МИР е бившият финансов министър Петър Чобанов, втори в листата е председателят на ДРОМ Илия Илиев.

Водач на 23 МИР е Мариана Георгиева, а втори в листата е бившият екоминистър Станислав Анастасов, трети е Радослав Ревански, който бе парламентарен секретар на министъра на младежта и спорта.

За мен е голяма чест да бъда водач на листа в най-големия избирателен район за София. Чувствам голямата отговорност, която партията ми гласува. ДПС може да подкрепя. Знам това от опита си на министър на младежта и спорта в кабинета „Орешарски“, каза водачът на листа на 23 МИР Мариана Георгиева.

Бившата спортна министъра говори за „истината за ДПС отвъд клишетата, с които описват партията и я нападат в тези важни избори за 43-ти парламент“. Сред тях са и клишето, че ДПС била преяла с власт. Това е мит, в кабинета „Орешарски“ партията имаше 3 министри, но ако се вземе предвид съотношението между броя на депутатите в коалицията, тогава те трябваше да бъдат повече – 8. Следователно ДПС не е преяла с власт, а предоставя власт, посочи Георгиева.

„ДПС е зрял коалиционен партньор, ДПС е отговорно политическа сила. ДПС присъства мъдро в политиката и във властта“, каза тя. Партията е истински европейска, истински демократична, защото гражданската квота показва, че ДПС е в зряла демократична същност като политическа сила в Република България“, каза тя.

Другият мит, с който се напада ДПС, е, че „била етническа партия“. Тук тя даде за пример себе си – българка, християнка, която бе министър, а сега е водач на листа. Това означава ли, че ДПС са етническа партия? “ етнически, капсулирано, остаряло и нафталинено самосъзнание са онези, които казва, че партията е етническа, заяви Георгиева.

Водач на листата в 25 МИР е бившият финансов министър Петър Чобанов, втори в листата е председателят на ДРОМ Илия Илиев

Петър Чобанов благодари за доверието да оглави една от най-важните листи на партията. Листите в София са диамантени и в тях има трима министри, генерал, професионалисти, юристи, каза той. Чобанов заяви, че ДПС води и ще води най-толерантната кампания и посочи, че след годината на тежко противопоставяне са ни необходими национални приоритети и консенсус, около който да се обединим и да вървим напред.

https://slivensega.wordpress.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!