Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков разгроми Сорос: Иска негови придворни и платени протестъри да управляват Европа! Орбан му разказа играта...

Георги Марков е роден на 20 март 1950 г. в София. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Депутат от СДС и член на законодателната комисия във Великото Народно събрание и 36-ото Народно събрание От 1994 г. до октомври 2003 г. е конституционен съдия

- Г-н Марков, преди дни унгарският премиер Виктор Орбан отново обвини Джордж Сорос и неговата „трансгранична империя“ от НПО-та за бежанската вълна и подчерта, че финансите на подобни организации трябва да бъдат прозрачни. Каква е връзката между Сорос и бежанците и какви са измеренията на сблъсъка между Орбан и него?
- Нещата започнаха още през 2010 г., когато Орбан спечели изумителните две трети мнозинство и постави началото на нова, силна Унгария. Още през 2012 г. тя се сдоби с нова конституция, която въздигна като конституционен принцип християнството без да отрича правото и уважението към другите религии. Това предизвика голяма ярост в Брюксел. Както знаете, цялата брюкселска гвардия е подвластна на Джордж Сорос и започна атака срещу Орбан защо е направил християнството конституционен принцип. Ако сте обърнали внимание, в договора за ЕС няма нищо за християнството. Да сте чули Юнкер или Шулц да говори за християнство? Не, те говорят за европейски ценности, а Унгария заговори за християнски ценности. Започнаха атаки и срещу това, че е сложил корона като символ на държавността. Опитаха се да му спретнат един Майдан през зимата на 2012-2013 г., който – забележете – съвпадна с тежкия удар, нанесен от унгарския премиер на монополите в страната. Монополи, тясно свързани с водещи кръгове в Брюксел. Намали цените на тока, на газа, на водата, на сметта с 25% за домакинствата и с 11% за фирмите. Задължи със закон банките да предоговорят заробващите договори в швейцарски франкове на близо 1 млн. унгарци. Последва голям рев. Изкараха хора да протестират пред операта, но получиха силен шамар. 1 млн. унгарци с факли излязоха в негова подкрепа с плакати: „Обичаме Виктор, защото обичаме Унгария“, както и антибрюкселски лозунги, че Унгария не е периферията на една империя, наречена Брюксел, на която да се подчинява. Ще отворя една скоба – Орбан е привърженик на ЕС, но казва: „Ние сме „за“ да бъдем в ЕС, защото ако не сме на масата, ще станем част от менюто, но това не значи, че няма да критикуваме ЕС“. Соросоидните организации, на които се плащаше да свалят правителството на Орбан, буквално се н..каха от страх от това мощно излизане на хора и нещата секнаха. Възобновиха се, когато започна бежанската вълна. В унгарския парламент имаше дебат по този въпрос и бяха дадени доказателства, че е дирижирана от Сорос. Над 600 000 души атакуваха унгарската граница, включително и със сила, и тогава Орбан тръгна да изгражда прословутата стена, като обвини директно Меркел, че е направила грешка. Както виждаме – две години по-късно, US-президентът Доналд Тръмп също каза, че грешката на Меркел е била катастрофална. А думите на Орбан бяха: Унгария е нашият дом и с кого живеем в него решаваме ние. Ние не можем да приемаме тези хора, включително на квотен принцип и никой не може вместо парламента ни да решава с кого да живеем. Опитът да се направят федерални европейски щати, да се ликвидира християнска Европа, да се ликвидира националната идентичност на държавите, както иска Сорос, да тържествуват гейбраковете, няма как да стане. Самият Сорос си призна, че е изготвил шест точки, и според тях трябваше да се заселват годишно над 1 млн. мигранти в Европа с цел да се ликвидира християнският й облик.

- Какъв е интересът му от това?
- Да ликвидира националната идентичност на отделните европейски държави. Да има една „каръшък“ (бел.р. смесена) Европа с един център Брюксел, командван от негови придворни и да се ликвидира на практика идентичността на отделните европейски държави. Това беше и политиката на фамилия Клинтън и на Обама, която бе изцяло под въздействието на Сорос. Политиката на Брюксел беше политиката на Сорос, и на Клинтън и Обама. Това срещна съпротива не само от Унгария, но и от Качински в Полша, а също и от Чехия и Словакия. Вишеградската четворка се оформи като яростен противник на Соросоидната политика, обхванала всички западноевропейски лидери. Не беше случайно и че Орбан още преди много месеци каза, че е за Тръмп, защото новият президент на САЩ е срещу „износа на демокрация“, който правеше Демократическата партия, и срещу миграцията. Очевидно с победата на Тръмп, а и с очакваните резултати от предстоящите избори в Холандия и Франция неолибералният балон ще се спука. Една от характерните черти на политиката на Сорос - неолибералната политика, е непризнаването на народния вот. Вижте какво става в момента в Америка – той раздава пари за протести срещу легитимно избрания глава на САЩ. Няма по-висше от гласа народен и Божи и този опит да се дискредитират легитимно избрани органи, е опит да се разруши демокрацията. Същото нещо се получи в Полша срещу Качински, който спечели с 50 плюс 1. Същото нещо се получи с Орбан, който печели два пъти по две трети. Непризнаване на избори, платени протестъри и гражданско общество, което всъщност е псевдогражданско общество, защото е платено - това е характерна черта за политиката на Сорос. Затова унгарското правителство обяви, че ще измете от страната финансираните от него организации – защото никой не може с чужди пари, под формата на НПО и гражданско общество, да си налага волята над легитимни национални правителства. Няма да бъдат забранени, разбира се, но парите им ще бъдат следени и всички, които искат да разрушат държавата и се поставят над националните правителства, ще бъдат „изметени“.

- Мислите ли, че това ще стане?
- Сигурен съм. Примерът, даван от Орбан, е изключително заразителен в Европа. Той каза не на либералната недемокрация, на господството на монополите и на чуждите банки. Банките вече са 50 плюс 1 унгарски. Вече се говори за „унгарски модел“, защото една малка Унгария реализира за миналата година над 100 млрд. износ. На фона на нещата, с които плашеха, че щял да прогони инвеститорите, вижте кои са в момента в Унгария – "Мерцедес", "Опел", "Ауди", "Сузуки", "Сименс"...6000 германски фирми и 150 японски. Тук е Китайската банка, има китайски туристически офис. За 7 години управление вече има 1 млн. нови унгарски граждани – от хората, живеещи в съседни страни. Въведе силна политика за стимулиране на унгарските семейства.

Всяко семейство, което се осигурява, получава за трето дете безвъзмездно 33 000 евро от държавата плюс още 33 000 евро нисколихвен кредит за 25 години, за да си купи жилище. Орбан – човекът, който изгони съветските танкове, гледа националния интерес. 7 пъти се среща с Путин, като каза – „с него за политика не говорим, а за икономика и той ни даде изгодни условия“. Един човек, който никой не може да обвини, че е комунист, с безупречна репутация, никога необвиняван в корупция или в гей истории, се оказа най-добрият политик на тези години на прехода в целия бивш соцлагер. И Орбаноманията е видна сред европейските граждани. Ако ще следваме някакъв пример, това не трябва да е румънският опит или някакъв балкански, а опитът на Вишеградската четворка. Тя дава пример как две десни правителства – в Полша и Унгария и две социалистически – в Чехия и Словакия, могат да формират обща политика, да са проевропейски, да са членки на ЕС, но да отстояват националния си интерес и християнските ценности, без да отричат правата на другите религии. Липсата на добри лидери в Европа доведе до излизането на Великобритания. На кореняк англичаните им дойде до гуша да им бъдат спускани някакви директиви или квоти от Юнкер, Шулц или Туск. ЕС неизбежно ще бъде преформулиран. Ще има нов съюз на суверенни държави и без Европейска комисия, защото тя беше пригодена за съединени европейски щати, което няма да се осъществи.

- Мислите ли, че Европейският съюз може да просъществува без някакъв вид обща шапка, каквато роля играе ЕК?
- От това, което чувам в Унгария, предложението на Вишеградците вероятно ще е политическите решения да се вземат от Европейския съвет – съветът на лидерите на 27-те страни-членки. ЕК е изиграла времето си и безумното решение за квотите за бежанци го показа. Мисля, че след парламентарните избори в Австрия, вишеградската четворка ще стане централноевропейска петица, без официално да се назовава така, която ще играе съществена роля при вземането на решенията в Европа и ще играят решаваща роля за това политиката на Сорос в Европа да срещне спирачка. Защото Западна Европа е по-богата, но в момента няма силни лидери, особено след излизането на Англия.

- Казахте, че сблъсъкът със Сорос в Унгария започва с налагането на новия икономически модел...
- И на християнството.

- Да, но паралелно с това се правят и промени в съдебната система, срещу които също има протести. Каква е тази фиксация на Сорос и неговите НПО-та за съдебната система? Тук се натрапва паралел с България.
- Има разлика между двете. Прокуратурата си зае самостоятелно място в новата унгарска конституция – има си отделна глава. Тя е абсолютно независима и самостоятелна. Не е нито в съдебната, нито в изпълнителната власт. Примерно у нас така е Конституционният съд. Това впрочем го препоръчвам и в България на Борисов. Между другото има една важна особеност – в Унгария е изключено, дори по времето на печално известния премиер Дюрчани, да има съюз на съдии или на прокурори, който да е спонсориран от чужда държава. При нас имаме съюз на съдиите, който получава пари отвън. Това тук го няма. И другото важно е, че съдиите и прокурорите не говорят в медиите. 46 години съм унгарски зет, а не съм видял наживо главен прокурор, върховен съдия, камо ли някакви други съдии да ходят на митинги, да се бутат по улиците. Затова съдебната власт тук е уважавана. Принципът е от римското право - съдът говори с решенията си. Това е голямата разлика между тяхната и нашата съдебна система.

- Унгарското управление вече взема мерки за по-прозрачно финансиране на НПО-тата. Какви са те?
- Амбицията на новото унгарско законодателство е много добре да се види произходът на парите, както и много добра отчетност към държавните органи и данъчните служби. Оказва се, че тези нехранимайковци си получават пари от чужди правителство и особено от хора като Сорос, за да подкопават националните интереси. Това, което става в България в Банско например впрочем какво друго е? Че кой нормален човек не иска да има втори лифт в Банско? Как е възможно да дойдат най-големите звезди в последните години и да имаме един лифт? Трябва да има строг контрол над парите – как влизат, строга данъчна отчетност и предмет на дейност. Няма да се позволява да развиват дейност на организации, които открито се опитват да подкопават националните правителства и да обслужват чужди интереси. Тук унгарските власти ще са много твърди, защото се създаде псевдогражданско общество на платени протестъри.В България гражданското общество беше 90-те години, когато не им даваха на хората, а хората даваха. Ние давахме и отивахме на митинги, а сега им дават професия „протестър“.

- Казахте, че България и Румъния са двете страни, които още не успяват да скъсат с комунизма. Каква е ролята на Сорос в това при положение, че огромна част от НПО-сектора у нас се финансира от неговото „Отворено общество“ и „Америка за България“, която също се свързва с него?
- В различни издания се пише, че много от т.нар. лидери на тези НПО-та са си все от много силни комунистически фамилии. Да, те не могат да отговарят за делата на родителите си, но ако хвърлите един поглед, няма друга страна в Европа, не само в ЕС, която да се върти 70 години около едни и същи фамилии. Децата на Политбюро, които бяха привилегированите, сега се облякоха в демократични доспехи и отново се завъртяхме в този омагьосан кръг. Големият проблем на България обаче продължава да съществува и той се нарича пропорционална избирателна система. Чух истерия срещу мажоритарната, за която са гласували 2,5 млн. българи. Преди да почнем да я съдим обаче да видим докъде ни доведе пропорционалната. Доведе ни до 40-партиен парламент. Разбира се, повечето от партиите се обединяват и влизат под формата на коалиции. Е, как ще се управлява добре една страна, ако няма стабилно правителство? А как да го има, като няма стабилно парламентарно мнозинство? Ето ви пример - Бойко Борисов бие втората и третата партии, взети заедно, но поради разпарчатосания парламент победителят има само 80 депутати. Като е така, остави ги те да управляват, да видим докъде ще докарат страната. Аз се радвам, че Бойко Борисов най-после е казал, че е направил грешка с правенето на коалиция. 2014 г. се скъсах да пиша във всички възможни сайтове: „Не прави коалиция. Бил си втората и третата партия, взети заедно, представяй си правителство и ако не го искат, айде нови избори“.

Източник: "Монитор"

http://www.blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!