Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Томов: Цялата политическа класа трябва да бъде сменена!


В страната ни има над един милион хора, които всяка вечер си лягат гладни, посочи журналистът
Тома Томов: Цялата политическа класа трябва да бъде сменена!

9295 | 19 февр. 2017 | 10:02
„Аз не съм политик. Много по-добре е да снимаш в пустинята Негев. Да бъде по-интересно. Това е временно. Дълго съм живял и съм за твърде кратко в политиката”, каза още той

Журналистът Тома Томов, който стана водач на листа на БСП, обясни решението си да влезе в политиката в ефира на bTV. По думите му, има неща за вършене и това е бил основният мотив за неговото решение. Журналистът посочи и кой го е вдъхновил да се заеме с политика.

„Това, че той победи. Алгоритъмът Радев ми даде възможност да кажа няколко неща, заради които исках да вляза в политиката. Цялата политическа класа трябва да бъде сменена. Цялата класа е прогнила и корумпирана. Българската политическата класа е олигархична, но тя е такава в целия свят. Искам да сменя управляващата класа. Това не може да стане с журналистика, може да стане само с политическа борба. Трябва да се намали и социалната несправедливост”,обясни решението си Томов.

По думите му, в страната ни има над един милион хора, които всяка вечер си лягат гладни. Те нямат представители в парламент и той иска да бъде техен представител. „Друго, което искам да стане, е, че когато главата ти е далеч от тялото, ти си идиот. Има два милиона души извън България, те са цвета на нацията. Инвестирани по Европа и из целия свят. Това е една скайп България", каза още журналистът.

Томов също даде ясна заявка, че ще се бори с корупцията. „Аз не съм политик. Много по-добре е да снимаш в пустинята Негев. Да бъде по-интересно. Това е временно. Дълго съм живял и съм за твърде кратко в политиката”, каза още той. Томов посочи и двамата души, които са му предложили да се впусне в политиката. „Навремето един човек ме беше поканил в политиката. Той е моя герой доктор Петър Дертлиев. Срещахме се много често с него. Отказах му тогава защото съм социалдемократ по убеждение, но имах много други работи да върша в журналистиката. Другият политик, който уважавам, бе Виктор Шемтов. Той е направил толкова болници в Израел, че всички го знаят. Сега ме покани Корнелия Нинова. Първият път ѝ отказах”, каза Томов.

Журналистът също разкри какво е казал на Радев преди да бъде избран за президент. Томов е част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на генерала. „Казах на Радев: ще бъдеш убит до два месеца. Ти ще си останеш един обикновен пенсионер. Бях убеден, че той ще загуби”, каза Томов. Томов бе категоричен, че той няма да е за дълго в политиката. „Аз съм от гражданската квота. Нямам намерение да бъда партиец. Имам намерение да си свърша работата”, поясни той.

Томов също уточни, че ако БСП и ГЕРБ направят широка коалиция, той "веднага ще тръшне вратата". Факт е, че през 70-те години съм сътрудничил на разузнаването в Първо главно управление на ДС. Пътувах често в чужбина и винаги след като се връщах ме брифираха – трябваше да разказвам с кои хора съм се срещал. Не се срамувам от това, аз 50 години съм пред българския народ с лицето си. Тези признания направи още журналистът Тома Томов.
Баща ми никога не е бил шеф на затвора в Белене, работи няколко години там, след което се пенсионира. Той е достоен и почтен човек, беше приятел на Вапцаров, а ръцете му никога не са били изцапани с кръв, категоричен е журналистът.

Nikolai Markov

До тук бях толерантен и, Бог ми е свидетел, че го правех заради правото на петте минути слава. ...

Нямам толерантност към глупостта, проявена от умен на външен вид човек. На кого мислиш обясняваш, че криминалния затвор в Белене, на който твоят баща е бил началник, е различно нещо от цялата касапница на този и съседния до него остров? И до днес, мили ми Тома, дупките, изкопани в брега на реката, в които са заравяни живи хора, стоят и само пияният от глупостта си българин не си вдига задника да отиде и да ги види лично. Тези хиляди души, закопани там и умрели като животни в адски мъки не ровеха в кофите, нали!? Те бяха диригенти, писатели, учители по пияно, даскали, будни интелектуалци и прочее личности, които дълбоко в себе си такива като теб не понасяте. Гнус ви е от тях, защото са бедни. А кой ги направи такива? Демокрацията или вие, които и днес се въртите на кормилото на държавната власт. Как не ви е срам, лицемери?


„Петър Дертлиев първи ме покани в политиката, но тогава аз имах много работа в журналистиката. За тези избори ме покани Корнелия Нинова – първия път отказах веднага, това беше още през лятото. Вторият път вече участвах в инициативния комитет за избирането на президента генерал Румен Радев“, разказа Томов за раждането на политическите си амбиции.

„Още когато се кандидатира за президент, казах на Румен Радев, че ще бъде "убит" до два месеца. Бях убеден, че той ще загуби, че Бойко ще го бие. Това, че той победи, че изведнъж има една огромна вълна на недоволство, която не се вижда в медиите, е най-голямото свидетелство за желанието за промяна“, категоричен е Тома Томов.

Журналистът коментира и международната политика. Доналд Тръмп е един мастурбиращ нарцис, не ви ли е ясно, попита риторично Томов. Той обаче е категоричен, че няма да става партиец и след като си свърши работата, ще излезе от политиката и ще се върне към журналистиката.

http://epicenter.bg/article/Toma-Tomov--Da--byah-v-DS--dokladvah-vsichko-za-sreshtite-si-v-chuzhbina---ne-se-sramuvam-/120838/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!