Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експерт смрази кръвта на целия свят: Част от американският елит иска ядрена война с Русия

Част от американския елит потвърждава възможността за ядрена война с Русия. Това заяви в програмата „Процес” по телевизия "Звезда" директорът на музея на войските на ПВО Юрий Кнутов, цитира Блиц.
"Част от американския истаблишмънт се отнася доста позитивно към войната, същият сенатор Маккейн, който постоянно призовава за началото на ядрена война. Но тази ядрена война трябва да се проведе така, както в момента в САЩ съществува теория за бърз глобален удар, тоест по такъв начин, че Русия да не успее да отговори. И поддръжниците на тази концепция в САЩ са много, именно в Пентагона и сред конгресмените. Затова опасността съществува”, каза Кнутов.
 
Директорът на музея на войските на ПВО отбеляза, че ЦРУ в края на мандата на Обама е проучило състоянието на бункерите на територията на Русия. „Буквално преди дни бе публикуван доклад за това, че ЦРУ е провело проучване на състоянието на атомните убежища на територията на Русия,

и дали ще успее политическото ръководство на Русия да се укрие в тези убежища, и способни ли са тези убежища да защитят основната част на населението на Русия в случай на превантивен ядрен удар”, добави Кнутов.

При това той се позова на създалото се противоречие между думите на президента на САЩ Доналд Тръмп, който говори за необходимост от затопляне на отношенията с Москва, и действията на Пентагона.

http://sosnovini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!