Tyxo.bg counter

Пенсионерите искат свикване на КСНС и затвор за всички, управлявали последните 27 г.

Пенсионерите се вдигат на бунт! Искат затвор за всички управници след 1989-а и…

Пенсионерите се вдигат на бунт! Искат затвор за всички управници след 1989-а и…

На пенсионерите в България им писна! Организации от цялата страна се вдигат на бунт срещу мизерните пенсии и ще настояват за достойни старини.

Пенсионерски организации ще сезират Конституционния съд за пенсиите, искат съд и затвор за всички, управлявали България през последните 27 години.

Това стана ясно от проведената среща между пенсионерите и представители на ВМРО и АТАКА.

Дискусията беше проведена по инициатива на членовете на ръководството на ВМРО Искрен Веселинов и д-р Султанка Петрова, по повод политиката на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в областта на пенсионната реформа и социалната политика. На събитието присъства и депутатът от АТАКА Николай Александров.

Да си беден не е порок. Порок е безпардонното и безотговорно отношение на политиците през всичките години на прехода.

С тези думи д-р Султанка Петрова откри форума, на който присъстваха представители на всички национално представени пенсионерски организации в страната.

Темата за пенсиите на българските пенсионери винаги е на дневен ред преди избори и после се „замита по килима“. Единствено Патриотите не позволиха темата за доходите на българите да бъде премахната от дневния ред на обществото, беше категорична Петрова. И за пореден път припомни стряскащата статистика за броя на неграмотните, работещите бедни и мизерстващите хора в страната.

За 27 години България се превърна в най-бързо изчезващата държава. Всяка година изчезва един малък окръжен град, даде пример Искрен Веселинов.

По показатели като смъртност сме на второ място в света. Преди нас са само страни в реална война, като Сирия и Украйна. Една от причините е епидемиологичното разрастване на бедността в България, каза още Веселинов и подчерта, че „Обединени патриоти“ тръгват на избори с ясното съзнание, че ще продължат битката си за реално повишаване на доходите, справедливост и достоен живот за всеки български гражданин.

От своя страна от Българската асоциация на пенсионерите обявиха, че ще сезират Конституционния съд за несправедливото и противоконституционно разпределение на благата в България. Те дадоха за пример неколкократното индексиране на депутатските заплати и смешните пенсии на над 1 млн. българи, които са едва 161 лв. при праг на бедността от 316 лв.

Минаха 27 години от началото на прехода – 1/3 човешки живот. Никоя нация не би дала такъв толеранс на управляващите. 85% от пенсионерите в България живеят под прага на бедността по СИЛК, според цитирани от асоциациите данни и отново обърнаха внимание, че единствено патриотите повдигнаха темата за доходите на населението в рамките на 43-тото Народно събрание.

Днес думата пенсионер звучи като анатема. Това е страшно. Това даже не е оскотяване, а тенденциозен геноцид, подчерта още проф. Гена Велковска – Банкова, преподавател по демографска политика.

Николай Александров от АТАКА обясни, че реален ръст на пенсиите при тази система и тези постъпления от данъци и осигуровки в бюджета е невъзможно. Един от вариантите според него е изваждането на т.нар. инвалидни пенсии и болничните от общия фонд, с което ще се спестят 2 млрд. лева.

От дискусията стана ясно, че на 9-и март ще се проведе Събор на възрастните хора пред президентството, който ще поиска свикването на Консултативния съвет по национална сигурност именно по проблемите на пенсиите и бедността в България.

Факти.бг

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни