Tyxo.bg counter

ВИС и СИК си поделиха Слънчев бряг чрез зам.-министъра на туризма

Върнахме се 20 години назад! Също като през 1997 г. плажът на Слънчев бряг през 2017 г. е поделен между СИК и ВИС, а резделителната линия, също като преди 2 десетилетия, е там, където навремето беше водната пързалка, разграничаваща владенията им. За 20 години напред, чрез концесия, дюните им бяха дадени от кабинета Борисов 2 в оставка. Тогавашният министър Ангелкова  удари на новите концесионери – групировките, голяма защитна пледоария в медиите. Но най-интересното е, че подписалата документа е заместник – министър Ирена Георгиева, която остана от кабинета Борисов 2 в настоящото служебно правителство. 
С чии протекции? Дамата е забелязвана на безплатен обяд на масата на крупен собственик в туризма в компанията на нововъзникналия медиен съветник на премиера Герджиков – Иван Гарелов.
В момента за даването на концесията за Слънчев бряг тече обжалване. Оригинално е разпределението и на други плажни владения за 20 години напред. По някаква щастлива случайност досега оформените за цяла година 8 от 60 концесии се паднаха все на олигарси. Единият е съсед по офис на споменатия хотелиер, на чиято маса приема безплатния си обяд заместник – министърът в компанията на премиерския съветник.

Другият концесионер е от близката до ДПС фирма Главболгарстрой, третите са известни черноморски предприемачи  -  братя, които усилено помагат на ГЕРБ по избори, въпреки че и сами си имаха партия. Те взеха таман два плажа. По един на брат, така да се каже.
В същото време концесии бяха отказани на предлагащи обещаните от Ангелкова миналото лято БЕЗПЛАТНИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ утвърдени имена в бизнеса, за да се дадат на гарантиращи солени цени за сянка момчета от силовите групировки. 
Явно за интересите на потребителите никой не мисли. Мисли се само за наместването на интересите на големите играчи и за милионите, които ще печелят на гърба на бедните курортисти.
Сега разбираме защо Министерствто на туризма пропусна да направи ревизия на предишния кабинет.

Николина Нинова 

http://19min.bg/news/8/85547.html#85547

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни