Tyxo.bg counter

Кметът на Елин Пелин: Предложиха ми много пари, за да настаня сирийци в необитаеми къщи

Тези “необитаеми“ къщи имат собственици! Ще конфискуват имотите на българите, за да настаняват в тях ислямски нелегали! Радев нагло излъга, че ще отмени постановление 208 за трайно разселване на ислямисти в България! Нинова, също излъга! Народе, скоро ще започнат да ни гонят от къщите, за да ги заселват в тях!

„Изкарахте ни фашисти и хора, които нямат хуманизъм. В Елин Пелин има много хуманизъм, ние сме много хуманни, има много толерантност към чужденците. Тази каша не я забъркахме ние. В Европа се допусна да не се прави разликата между бежанци и узурпатори. Ние сме толерантни към чужденците, но като кмет съм длъжен да защитавам интересите на хората. Много лесно е в домовете на хората да влезе страхът. Това няма да свърши – едва сега започва. Това каза кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов в ефира на БТВ.

Припомняме, че скандалът избухна, след като местни хора излязоха да протестират срещу настаняването на семейство сирийци в малкия град. Освен да ги настани, общината отказва и издаде документи на семейството, което има хуманитарен бежански статут.

По думите на кмета в Елин Пелин потърсилите настаняване няма как да се адаптират, докато в големия – може. „Ние винаги сме помагали на хората, които са имали нужда”, посочи отново той.

„Действията на кмета са незаконосъобразни и са престъпление. Това е откровен фашизъм”, коментира адв. Николай Хаджигенов. „Това, че изпълнява волята на хората, това е диктатура на пролетариата. Какво следва – ЕС да ни върне всички българи? Ние сме Северна Корея на Балканите или какво”, заяви той.

„Ние не сме съгласни милиони имигранти да дойдат тука, както с случва в центъра на София”, коментира организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

„Вчерашният ден беше много тъжен ден за българската демокрация и за европейските извисени ценности. Това, което се случи вчера, е срам и позор, взетото е решение, което в антизаконно”, обяви защитникът на сирийското семейство Акрам Наюф.

„Има над 30 човека, които живеят незаконно в Елин Пелин. Хората са притеснени от това. Тези хора може да не са такива, но след тях ще дойдат още 1000”, каза кметът Симеонов. Той разкри, че при него е идвала жена, която му е предложила много пари, за да бъдат настанени сирийци в къщи, които са необитаеми, но той е отказал.

„Тези двама души трябва да използват законовите си възможности. На тавана може да живее Торбалан, от него не ви ли е страх. Ще дойдат 1000 души, и ще ви набият на кол. Хайде малко по-сериозно се дръжте”, обърна се адв. Хаджигенов към представителя на ВМРО и елинпелинския кмет. „Само политиците ги е страх от тези неща, защото идват избори”, коментира добави той. „Човещината е силният да помогне на слабия”, смята Хаджигенов.

novini.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни