Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Колко от Вас искат да видят това?

Лека нощ тогава, желаем ви хубави сънища!!!

Бойко Борисов

Държавата е на ръба…

„Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно” - в. “Стандарт”, март 2002 г.

За “лошия” човешки материал

“Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията… И вие - милион и половина, дето избегахте… Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям” – на среща с българи при посещение в Чикаго, февруари 2009 г. Тези думи са цитирани по-свободно в някои медии, че Борисов е казал за населението, че е “лош материал”.

Аз, сирачето, сам станах кмет и премиер…

„…Кой ми е помогнал на мен, сирака, да стана кмет, премиер?” - на лекция пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България, юни 2011 г., с. Падина край Девня. (Забележка: Борисов не е бил сирак, майка му умира, когато е на 38 години, а баща му – когато е на 48). “Питате ме за хляб, питате ме за картофи. Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз.” -    в интервю на Диана Найденова за “Нека говорят” по бТВ март 2011 г.

Тато е велик

“Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство” – в отговор на въпроса на журналиста Карбовски за сравненията между него и Тодор Живков, ноември 2010 г.

Когато говориш с мен ще мълчиш!

Бойко Борисов: “Моите кучета са страхотни, но са точно като българите - здраво трябва да се държат”. Снимка: Валентина Петрова
“От тези, които ме критикуват искам само едно - да не говорят и да не ме дразнят. Ще изведа държавата от кризата. Единственото, което искам е - мълчете!” – пред журналисти в министерския съвет, след заседание с министрите, октомври 2009 г.

Работя до 21 часа

“Днес е събота и аз съм на работа, работя до 21 часа, имам срещи до 11 часа, а след това ще откривам паметник на Паисий Хилендарски. В 12 часа ще открия тържеството „Ретро”, а след това ще играя тенис” – пред журналисти от македонския в. “Дневник”, септември 2008 г.

Повече магистрали от Холандия…

“Всяка от следващите години в България ще се строят по 65 километра нови магистрали и с това ще надминем дори Холандия, където се изграждат по 55 км на година” - на презентация в строителното министерство за инфраструктурните обекти, септември 2009 г.

Полицаите да бъдат любезни…

„Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле. …Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар” -  декември 2004 пред в. “Стандарт”.

Мишел Обама – пипната отвсякъде

“Мишел е много хубава жена, с приятно излъчване, със силно присъствие, висока, отслабнала – пипната отвсякъде” – за първата дама на САЩ, по време на посещение там, пред журналистката Валерия Велева, в. “Труд”, септември 2010 г.

За Сталин, Хитлер…

“…Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества“ - в интервю за списание “Max”, август 2008 г. Неудобство идва не само от факта, че харесва диктаторите, а и защото нарича Русия изостанала държава, която Путин направил световна сила.

Аз черен пояс, Путин черен пояс…

“Путин каза - знам, че имате черен колан по карате, аз пък имам по джудо. И така искал да водим разговорите - детайл по детайл” – пред журналисти септември 2009 г. за преговорите за газа с Русия. /e-vestnik.bg/

Още мъдрости от "елита"

1. Бойко Борисов, премиер (2009-2013 г.)
"Но да си призная, аз понеже обичам много да се храня, обичам всички български ястия - и чушки, и домати".

2. Татяна Дончева, политик от Коалиция за България (до 2009 г.)
"Има находчиви жени, има и глупави. Има мъже льольовци, има интересчии. Аз познавам мъже, които се оказва, че всички подаръци, които са направили на съпругата си, са ги фактурирали като разходи на фирмите си, след което изведнъж бившата младоженка се оказва изпразнена откъм целия кухненски инвентар, защото са на името на фирмата на бившия й мъж".

3. Сергей Станишев, председател на БСП
"Към лятото на 2013 година ще лъсне, че тумбакът е гол. ГЕРБ са като термити. Те изяждат всичко в държавата".

4. Яне Янев, Председател на Ред, законност и справедливост
"Сергей Станишев е с огромна гузна съвест, която тежи няколко тона".

5. Росен Плевнелиев, президент (от 2011 г.)
"Ако Иванчо е решил да се жени за Мария, няма защо да организираме референдум".

6. Волен Сидеров, председател на ПП "Атака"
"С навлизането на определени хора в политиката театралният сектор е загубил възможности за обогатяване".

7. Вежди Рашидов, министър на културата (2009-2013 г.)
"Да много е важно. Трябва да ядем три пъти на ден, но ние ядем три пъти на ден, за да се усъвършенсваме".

8. Нейчо Неев, министър на транспорта (1992-1993 г.)
"Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер...".

9. Любен Корнезов, заместник-председател на НС (2009-2013 г.)
"Особено при 2-ри, 3-ти брак уговорките имуществените са на първа линия, а не чувствата! Плюс туй чувствата са за медения месец, след това няма".

10. Георги Първанов, президент (2002-2012 г.)
"Вярно ли, че на Дондуков " 2 останаха без коледни подаръци? - Да, защото еленът Рудолф се страхува за живота си".

11. Иван Костов, лидер на партията Демократи за силна България
"Г-жа Кунева е последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйца в синьото гнездо".

12. Румен Овчаров, депутат от Коалиция за България
"Когато те лаят помияри, не заставай на четири лапи".

http://www.economic.bg/bg/news/2/Kultovi-izkazvaniya-na-bulgarski-politici.html

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!