Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев: Странно е, че Радев летя със „Спартан“-а до Брюксел, с „Фалкон“-а е два пъти по-евтино

Откакто не съм във властта, телефонът ми не спря да звъни, каза той

Искат от мен ключова реч в Братислава, поканиха ме на форум в Баку. Връчват ми награда в Израел, похвали се той

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев заяви, че пътуването на президента Румен Радев до Брюксел със „Спартан“-а му изглеждало странно, тъй като той е скъп самолет, а „Фалкон“-ът е по-бърз и по-евтин. „Спартан”-ът е много скъп самолет, когато го сравнявате с „Фалкон”-а, който е два пъти по-бърз, икономичен, 3-4 пъти по-евтин от „Спартан”-а, изброи Плевнелиев.
 
В първото си интервю пред БТВ след края на президентския си мандат, той каза, че желае успех на президента Радев, тъй като от това зависи успехът на българския народ. „Показахме приемственост помежду ни. Радев не ми е звънял, откакто стана президент. Хубаво е обаче, че отиде в Брюксел. Моето първо посещение също бе там“, каза бившият президент.
 
Плевнелиев каза, че уважава служебния премиер Огнян Герджиков, но подчерта, че задачата у и тази на Румен Радев, е да обясняват всяко едно назначение.
 
За всички е ясно, че НСО има конкретни изисквания към президентите и им забранява редица неща. На Барак Обама, например, му е било забранено да сърфира и веднага след мандата си той отиде в Хаваи, за да се отдаде и да се наслади на свободата си, като яхне големите вълни. Росен Плевнелиев е имал по-различни забрани: "Аз бях много дисциплиниран и получих своя шанс. С НСО имахме много добър диалог и съм осъзнавал риска от някои неща. През тези 5 години не съм се качвал да карам кола. Сега карам постоянно и ме спира постоянно полиция. Оказа се, че е заради немския ми автомобил. Той е втора употреба, но е хубав", похвали се бившият президент.

„Не в деня, а в часа, в който не си президент, телефона ще спре да звъни”.Така ми каза Петър Стоянов. Оказа се, че при мен не е така. Той не спря да звъни. Президентът на Израел ми се обади и ми каза, че ще ми връчи награда „приятел на Израел”, което е огромно признание. Искат от мен ключова реч в Братислава, поканиха ме на форум в Баку. Аз ще остана политик и извън политиката", каза още той.

Вчера служебният премиер Огнян Герджиков обясни, че никой не му звъни да му дава съвети как да ръководи кабинета си, но не е сигурен, че това не се е случвало с Росен Плевнелиев. "Съвсем естествено е да ви се обадят лидерите на партиите и да търсят контакт с вас когато сте президент. Задачата на президента е да чуе всеки. Тези лидери са избрани от политическите партии. Да, така е. Нормално е да ме потърсят", оправда се Плевнелиев.

epicenter.bg

„Афера“: Скандалната истина защо Радев предпочете „Спартан“-а и отказа услугите на Авиоотряд 28! 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!