Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аз обичам Слави Трифонов - Аз обичам Милена Янинска

Отговор на Слави Трифонов до Lentata.com и Милена Янинска по повод на статията й "Аз обичам Слави Трифнов". 

Публикуваме го едно към едно, без редакция.

***

Аз обичам Милена Янинска

(също така съм татуирана мутра-чалгар)

Тъй като нямам фейсбук страница - никога не съм влизал във Фейсбук, нито в Туитър, а за Инстаграм доскоро си мислех, че е нещо свързано с тежести, - но пък се вълнувам от интернет пространството - прочетох писмото ти, Милена, и ще ти отговоря тук - където си го публикувала.
Да си изказваш свободно мнението и да го защитаваш, е казус, който съм решил за себе си преди много години. Когато съм разбрал разликата между това да си свободен и това да си независим. Мисля, че човек е трудно да е независим – винаги зависиш от най-различни неща – времето, обстоятелствата, съдбата, но пък може да си свободен. Е, скъпа Милена, аз това съм си избрал преди много години – да бъда свободен и съдбата беше много благосклонна към мен, защото ме срещна с други свободни хора. Това са моите колеги от моя екип. Всъщност те са ми като семейство. И аз не се вълнувам от това дали те са татуирани или не. Каква музика слушат? Дали ходят на опера или на концерт на Николина Чакърдъкова? А се интересувам от това дали са свободни и способни да отстояват мнението си. За мое щастие моите колеги са точно такива. А още по-хубавото е, че се оказа, че има още много такива хора. Това ми стана ясно след като стартирахме заедно с моите колеги събирането на подписи за реализиране на референдума. Така, че скъпа Милена, има много свободни хора в България. Колко точно са - не зная и няма да еквилибрирам с цифри. Но знам, че са много и видимо ти си една от тях. Румънците на протестите си издигнаха един плакат – “Тихо, да не събудим българите!” Но аз мисля, че формата за събуждането на българите беше точно този референдум. И мисля, че голяма част от свободните българи са в много будна позиция, в очакване на това, което ще се случи. 
А за чалгата...
Милена, чалга на турски означава музика. От шестгодишен съм музикант. Завършил съм детска музикална школа, музикална гимназия, консерватория. Грамотен съм в музикално отношение. Имам изключителната съдба да работя с музикантите от “Ку-ку бенд” и с Евгени Димитров. Да правя музика с тях. Това също ме прави щастлив. А както виждам от 20 години – това прави щастливи и много други хора. Това пък - за мен е чест. Така, че за музика мога много да говоря, музиката е прекрасно нещо, нашата музика се слуша от много хора и няма нужда от никакви коментари. Свободен избор на свободни хора, да слушат това, което им харесва. Какво по-хубаво от това?! Всъщност, който ми казва чалгар, може би не знае, че ми казва музикант. А как да се обидя, че ми казват нещо, което съм. Виж, ако се обидя, тогава става интересно за този, който ме е обидил. Но аз не ги виждам физически, защото те са скрити зад никнейми. Наричат се хейтъри. Седят потни и страхливи зад компютри, имат сериозни комплекси и не ми се показват физически. 
За татуировките ще ти кажа, че имам една мисъл, която гласи: “Татуировките ми напомнят, че миналото се е случило.” Толкова по този въпрос. Радвам се, че си поговорихме.
Милена, аз те обичам.

Слави Трифонов

Милена Янинска: Аз обичам Слави Трифонов

Искате промяна! Искате гласът ви да се чуе.

Появява се някой, който формулира подходящите въпроси, издейства правото да ви бъдат зададени изобщо и се превръща във враг номер едно на народа.

Защото си прави реклама, работи за нечии интереси, чалгар е, и е шоумен, и изобщо – откъде накъде той ще прави референдум.

Няма такава държава!

Какво значение има кой организира референдум?!

Слави, аз, Ким Чен Ун, нали ВАС ВИ ПИТАТ? НАЛИ ВИЕ ОТГОВАРЯТЕ?

Ако беше дал кебапчета и кюфтета по-благосклонни ли щяхте да бъдете?

Аз помня друго – помня, когато го критикувахте, че вместо вечер да се прави на отворен и да разказва вицове, плюейки срещу този и онзи, може да даде своя принос? Помните ли?

А сега, когато реално направи онова което искахте, работата му автоматично спря да бъде чиста и по-добре да си беше стоял в студиото.

Да приемем, че сте прави – да приемем, че си прави реклама. Защо не?!

Кой не си прави реклама – светът така работи, всеки от нас рекламира дейността си, себе си, който, както може. А и щом от тази реклама и ние можем да извлечем дивиденти – какъв е проблемът?!

Да приемем, че работи за нечии интереси? Чии? Не знаем. Нечии. Ок – нека бъдат нечии. Кой не работи за нечии интереси? Или за собствените си? Кой? Въпросът е дали тези интереси са и наши?

Дали ни вършат работа или не.

Да приемам, че е чалгар. Но това какво отношение има към референдума и вашата мотивация да гласувате.

Вие не избирате Слави за Президент, а системата за управление на родината си. И чалга да прави, и мартеници да плете – какво ви пука, когато той организира допитване, което е във ваш интерес?!

Спомнете си Ку-ку? Спомнете си онова поколение, което не мълчеше и протестираше, и не се примиряваше! Слави е от него? А вие от кои сте? Наистина – мислите ли, че правите нещо по-смислено и важно? Мислите ли, че имате принос за околните, или дори за себе си?

Може би ни се ще ей така да беше извадил малко пари – да ни ги даде на ръка... Но е крайно време да разберем, че ОТДАВНА никой не дава нищо наготово и че за онова, което искаме, трябва да работим, да положим труд, да се борим. Трудно е.

И да, ще поставя ултиматум. Защото доброволно, както видяхме, за 25 години нищо не се случва.

Аз обичам Слави Трифонов, защото той зададе верните въпроси. На мен. Вие защо го мразите? 

http://www.lentata.com/page_9247.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!