Tyxo.bg counter

ГЕРБ иска Велико народно събрание, обещава тунел под Шипка, борба корупция, тероризъм, компютърни престъпления, пране на пари, търговия с влияние

Списък с известни българи, забогатели по престъпен начин, според американските доклади Wikileaks!

Свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция и отпадане на депутатския имунитет. Това е записано в предизборната програма на ГЕРБ.

Документът е отворен, а в следващите 10 дни предстои публичното му обсъждане.
Граждани и експерти могат да правят предложения, поясниха от партията на Бойко Борисов.

Програмата на ГЕРБ е 50 страници и обхваща всички секторни политики – външна, регионална , социална, обществен ред и сигурност, финанси, управление на средствата от ЕС, отбрана, правосъдие, образование и наука, здравеопазване, култура, околна среда, земеделие, транспорт, икономика, енергетика, туризъм и спорт.


„Програмата ни е съобразена с обществените настроения в страната, за които ГЕРБ постоянно се информира“, пише в увода. Там е подчертано, че формацията гледа на референдумите като на работещ демократичен механизъм и е поет ангажимент да бъдат изпълнени решенията от допитването, организирано от „Шоуто на Слави“.

Амбициите на ГЕРБ са влизане на България в Шенген и в еврозоната през 2018 г.
Партията на Борисов обещава и нова наказателна политика. Наказателният кодекс, приет през 1968 г., е изменян 102 пъти.

Ще декриминализираме деянията, загубили престъпния си характер, и ще засилим наказанията за престъпленията, свързани с корупция, тероризъм, компютърни престъпления, пране на пари, търговия с влияние, пише в документа.

В областта на регионалната политика ГЕРБ обещават доизграждане на магистрала „Струма” в участъка Благоевград-Сандански, включително тунел „Железница” и през Кресненското дефиле, ускорено доизграждане на АМ „Хемус”и на АМ Калотина-София.

Предвидено е и изграждане на тунел под връх Шипка, на скоростен път Русе-Велико Търново и Видин-София.

В сектор социална политика е посочено, че ГЕРБ залагат на увеличаване на доходите чрез заетостта и чрез постигане на по-голяма производителност на труда.“При изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв.“, пише в програмата. /epicenter.bg/

Бойко разяснява на Иво Ангелов, какво означава средна заплата от 1500 лв.

bultimes.com

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни