Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Много сгреших, че дадох образованието на Кунева, три месеца Фандъкова не ми говори за това

Като своя голяма грешка бившият премиер Бойко Борисов отчете факта, че е дал образованието на коалиционен партньор и обеща повече да не го прави, ако работи в следващия мандат в коалиция.

Когато дадох МОН на Кунева, Фандъкова три месеца не ми говори", оплака се лидерът на ГЕРБ по време на кръгла маса за образованието  във Велико Търново. 

Според него една от работещите мерки за справяне с неграмотността, е принудата да ходиш на училище. Ако трябва полицай ще проверява защо детето не ходи на училище, а социалните ще спират всички помощи на семейството. Нека ни обвинят, че принуждаваме някого да учи. И майка мен като учителка ме е принуждавала, когато ми се играе футбол на поляната, да уча. Каква квалификация, ако не можеш да четеш. Тази думичка "принуда ", за мен не е лоша", каза експремиерът.  

Другата политика е за професионалното образование и дуалното обучение. 

"Иска ми се и да отделим едни 120-130 милиона лв. за училищата, които нямат физкултурни салони. Ще кажете, строихме зали. Ама вижте как се радва народът. И Герджиков, и Корнелия Нинова се радват на Григор Димитров там", обясни Борисов. Той каза, че като съберат повече пари от контрабандата, ще направят и салоните. 

http://epicenter.bg/article/Borisov--Mnogo-sgreshih--che-dadoh-obrazovanieto-na-Kuneva--tri-mesetsa-Fandakova-ne-mi-govori-za-tova/120289/2/0  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!