Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ: Ако БСП реализира предизборната си платформа, резултатът ще е катастрофален

Смяната на областните управители е реваншизъм и разчистване на сметки, обяви Владислав Горанов

Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и реваншизъм. Такъв коментар направи бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов на пресконференция в централата на партията по повод смяната на половината областни управители днес.

Друг бивш министър - Томислав Дончев, изтъкна, че голяма част от смените са свързани с нови назначения на кадри на БСП, което било нелогично. Горанов обаче веднага опонира на съпартиеца си, като му обясни, че всъщност е много логично предвид факта, че служебното правителство е назначено от президента Румен Радев.

Той бил издигнат от БСП, така че било нормално назначенията да са червени. Проблемът бил, че новата власт не признавала свързаността си с тази партия.

Владислав Горанов каза, че имал информация, че другата седмица предстоят рокади и сред останалите областни управители.

Припомняме, че към момента областен управител на Бургас остава Вълчо Чолаков, който е свързан със СДС.

Днес от ГЕРБ дадоха един конкретен пример за представител на БСП от 14-те нови назначения. Това бил новият областен управител на Ямбол Георги Чалъков. Той бил дългогодишен общински съветник и зам.-кмет от червената партия.

Основна тема на пресконференцията на ГЕРБ беше обаче предизборната платформа на БСП в частта икономика.

Томислав Дончев, Владислав Горанов и ексдепутатът Делян Добрев изчислиха, че по най-консервативни сметки обещанията на червените биха стрували 4,190 млрд. лв. на година.
От ГЕРБ направиха подробен разбор на платформата на БСП перо по перо – създаване на нови фондове, преизчисляване на пенсии, допълнителни помощи за семейства с деца, опрощаване на лихви за жилища и т.н.

Томислав Дончев обясни, че най-доброто, което може да се случи, ако БСП дойде на власт, е тя да не си изпълни обещанията. „Другият вариант е катастрофален”, отсече той.

Делян Добрев добави, че ако наистина се рестартира „големият енергиен шлем”, каквито са плановете на БСП, щетата ще е допълнителни 45 млрд. лева.

http://www.flagman.bg/article/120786 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!