Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов можеше да се оттегли безболезнено. Сега ще стане по болезнения начин

Иван Бакалов

През 2013 г. Борисов изпусна шанса да се оттегли безболезнено, като направи коалиционно или програмно правителство. Вместо това върна демонстративно мандата и каза на БСП и ДПС да си управляват. Искаше цялата власт, помогнаха му да си я върне и да даде от баницата. Ама нещо не върви добре, а?

През 2014 т. нар. реформатори и патрЕоти имаха историческия шанс да отстранят безболезнено Борисов от властта, като откажат да подкрепят правителство с него начело. ГЕРБ щеше да отстъпи, да поканят Кристалина или някой за премиер на коалиционно или програмно правителство. При отказ и евентуални нови избори Борисов естествено щеше да се оттегли, пак безболезнено.

Сега ще стане по болезнения начин.

И той ще отече заедно с патериците си. В момента, в който Борисов изгуби избори, другите в парламента веднага ще се завъртят около софрата да вземат по нещо, и първия губещ ще е ГЕРБ.

Ще започне отстраняването им навсякъде от властта, ще избухне реваншизъм срещу довчерашните рекетьори. И сегашният обслужващ главен прокурор може да обърне палачинката. А следващият със сигурност ще започне да вади скелети от гардероба – има много. Тук на Балканите на падналите им скачат по главата.

Та за интелигентните десни – не е много интелигентно да залагаш на губещия. И на мафиот, с престъпно управление.

ГЛАСОВЕ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!