Tyxo.bg counter

Проф. Герджиков реже до кокал! Шефът на АПИ изхвърлен заради смъртта в тунела "Ечемишка"

Престъпната небрежност трябва да се санкционира, заяви премиерът, след като уволни Дончо Атанасов

Служебният премиер Огнян Герджиков освободи председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструсктура" инж. Дончо Атанасов, изпълнителния директор на "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев и Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" при АПИ, предаде БГНЕС.

"Престъпната небрежност трябва да се санкционира. Поех ангажимент за това и в резултат на това освобождавам председателя на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов. Освобождавам Парашкев Кръстев, изпълнителен директор на "Автомагистрали". На директора Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" при АПИ е прекратено служебното правоотношение", заяви служебният премиер.

„Настоявам пред служебния регионален министър Спас Попниколов, понеже е негов прерогатив, да бъдат освободени-директора на Областно пътно управление-София, началника на Район „Пътна служба-Хемус”, каза Огнян Герджиков.

Той обясни, че оставка е подал сам директорът на Дирекция „Пътна инфраструктура” в АПИ.

„Разпоредил съм на министър Попниколов пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите-тунелите, мостове и т.н., с оглед на безопасността. Поемам личен ангажимент АМ „Хемус” да бъде пусната на 13 февруари, понеделник”, заяви още служебният премиер.

http://epicenter.bg/article/Prof--Gerdzhikov-rezhe-do-kokal--Trima-izhvraknaha-zaradi-smartta-v-tunela--quot-Echemishka-quot--/120103/2/0 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни