Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отбой! Борисов: Никога не сме казвали, че пенсиите ще стават 300 лева!

Мин. пенсия от 300 лв., без увеличението на всички пенсии, е пладнешки грабеж в полза на циганите

„Никога не сме казвали пенсия 300 лева. Това нарочно някой го каза, за да кажат по медиите, че ГЕРБ и БСП са отворили торбата с обещания“ – това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където пристигна, за да разкрие предизборната си програма. Домакин на събитието е кметът на Пловдив Иван Тотев, който е и местен лидер на ГЕРБ.

Пенсионерка в залата попита директно Борисов кога ГЕРБ „ще направят нещо за пенсиите“.

„Всяка година по 6 млрд. държавата отделя от данъците за пенсионерите. Всеки излишък от бюджета са отивали при пенсионерите за Коледа и Великден. Ако не бяхме платили дълговете на БСП-то, щяхме да дадем и на вас. Ако не бяхме разплатили 1 млрд. и 300 хил. лв. за американски централи, парите щяха да са още повече.“, отвърна той.

„Трябва да можете да привлечете инвеститори“, обърна се той към общинските съветници на ГЕРБ.

„Хората са свикнали, каквото сме обещали – да стане факт. Пловдив вече се възползва от предимствата на магистралите. Тук вече няма проблем с това. Затова идват бизнесите тук, в Стара Загора, в региона.“

„Или ще плащате, или ще ви хейтваме денонощно. Бият целево по ГЕРБ.“, заяви Борисов, обвинявайки медиите, че се включили в организирана атака срещу партията.

„Нашите вчерашни партньори и опоненти казват „откраднаха ни идеите“. „Не, ние ги направихме“, заяви Борисов.

Той обвини коалиционните партньори, че негативите си са преписвали на ГЕРБ, а си приписват общите успехи.

„Валери Симеонов беше добър като надзорник за строежа на оградата. Никога не съм го отричал. Ходил е лично, даже веднъж се преби с джипката, което остана скрито от медиите!“, издаде лидерът на ГЕРБ. „Но общите успехи си ги приписват само на тях“, разочарован е той.

„Дадохме 2,5 млн. лв. живи пари на САЩ и Москва. Добре, че спряхме Драго Стойнев да подпише и за реактор в „Козлодуй“. Представете си сега да трябваше да плащаме още! Ако не бяхме плащали за централи на Москва и САЩ, щяхме да имаме пари за учителите. Парите ги има – не е обещание. На Конгреса на БСП чухме само обещания.“, критикува лидерът на ГЕРБ опонентите си от социалистическата партия.

„Не мога да си поставя амбициозните цели на другарката Нинова да задължа народа да станем 8-9 милиона. Все пак, това е доброволен акт”.

Като минах сега по АМ Тракия – гледам от всяка страна заводи, все едно си в градска среда. Мечтата ми е и по АМ Хемус да стане така и тогава вече можем да дадем път да дойде новата вълна, допълни Борисов.

Канал 3, Епицентър

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/47476-Boyko-Borisov-ot-Plovdiv%253A-Nikoga-ne-sme-kazvali%252C-che-pensiite-shte-stavat-300-leva–celevo-biyat-po-GERB

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!