Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи!

Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи! Това каза с категоричен тон Бойко Борисов при представянето на управленската програма на ГЕРБ. Толерантност, толерантност, толерантност, докога, ядоса се лидерът на ГЕРБ. Тези, които докараха Батко и Братко, сега ще строят магистрала, без да крадат - това е нахалство! продължи с гтневен тон Бойко Борисов

„Времето да търсим толерантността, съединението на нацията, две години го правихме, какво получихме насреща? Темата за проверките (на сружебното пправителство) само ме радва. Да видим какво ще изкарат. Много добре знам, че това, което правят сега управляващите,  е взимане на страна в предизборната кампания. Всяко едно изречение, което спестява чудовищните манипулации и кражби, те се опитват върху нашето име да го насложат. Тези, които разбиха КТБ, не могат да го припишат на нас! Не могат да го припишат на нас, ние бяхме в опозиция! Надявам се много скоро вече да има обвинителен акт по КТБ, коментира Борисов, който подчерта, че е песимист за съставяне на правителство след вота, като вижда каква агресия има сега между партийните централи.

Борисов разгневен припомни и че в последните си дни кабинетът на Сергей Станишев приел закон да не се проверява управлението на тройната коалиция. По думите му темата за проверките много го радва, очаква да види какво ще изкарат, и то без притеснения.
Тези, които разбиха КТБ, не могат да ни го припишат, бяхме опозиция, анализира той и поиска обвинителен акт за фалита на банката.

Проверявайте ни от сутрин до вечер! Скъпи мои журналисти, забравихте ли „Тройната коалиция“ какъв закон прие? Че всичко, каквото са свършили, не подлежи на проверка. Много къса памет имате, ще проверяваме само две години. Защо? Аз искам 20 години да се проверяват. Искаме да проверим и други работи, защо само за две години да се ограничаваме?. Да се върнем назад как договаряхме телефонни централи. Защо, когато Драгомир Стойнев взе решение,  без никакъв търг за 5 млрд. долара реактор на „Уестингхаус“, без обществена поръчка, никой не реагира? Ако не бяхме дошли ние с политическата си воля да спрем тази кражба, за какви заплати и пенсии щяхте да говорите тогава?“, продължи Борисов. Знам как платихме спартаните, знам как платих правителствените еърбъси, как платихме кугърите. Кой ги докара? Коя партия ги договори? Два еърбъси, имаме, за да ходим сега с по-евтини спартани. Изведнъж масово се проверява ГЕРБ! Защо“,  закачи се той с първия полет до Брюксел на президент Румен Радев. Спартаните бяха дошли празни, без оборудване и резервни части, всичко плащахме после.

„Проверявайте ни от сутрин до вечер. Медиите толкова ни проверяваха, че не ни пука! Виждате, че и румънският модел се счупи. Скъпи мои журналисти, вие забравихте ли правителството на Станишев какво ни завеща преди да си тръгне. То е едно към едно със закона в Румъния. Много къса памет имате!, обърна се Борисов към журналистите.

„Времето на моята толерантност приключи! Времето да търсим стабилността и модернизацията го правихме две години. Опитват се да насложат петно на нас, но няма да го допусна. Аз се надявам много скоро да има обвинения, които са виновни за фалирането на КТБ", посочи още той.

"Всеки ден срещаме агресия. Тези, които доведоха Батко и Братко щели да строят магистрала – това вече е брутално“, възмути се Борисов. „Мога да говоря с часове на всеки, който иска да ми опетни името“, посочи Борисов и се закани да не го позволи. По повод Закона за концесиите Борисов заяви, че промените са били приети в последните дни на НС, заради натискът от страна на Брюксел.

Борисов атакува социолигическите рейтинги, които излизат в публичното пространство. Зная цената на експлозията да те харесват, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ очаква съдебното решение за референдума. Ако се окаже, че референдумът ще е задължителен, следващият парламент ще трябва да вземе решение в тази посока и да се саморазпусне. Готвим се и за двата варианта, изтъкна експремиерът.

ГЕРБ започва работата по листите на партията за депутати, стана ясно на представянето. Като войни, спартанци, стоим на своя пост, констатира лидерът на ГЕРБ.
И ние имаме пилоти и адмирали, ще ги видите, допълни той. 

По думите му фалшивите новини, които се правят и манипулират, няма да се оставят вече без отговор. 

„Ако не се създаде правителство, не виждам как ще се реши въпроса за референдума. Може да се окаже пак да ходим на избори и някой си получава перманентно по 20-30 млн. лв. огромни пари, за тези машинки. Затова от страна на ГЕРБ – ще декларираме 100% подкрепа за машинното грасуване и да видим дали не може да се произведат такива машини в България. Защото те много често ще бъдат използвани. Ние сме атакувани от всички за всичко, но ние няма да ги атакуваме, да намерят и бързо да го направят това машинно грасуване. Поне да знаем, че тези 13 000 машини ще са собственост на държавата.Няма сигурност дали от Филипините ще пътуват, дали от Канарските острови, смята Бойко Борисов.

По думите му ГЕРБ може да направи средната работна заплата 1515 лв.

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!