Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страшни разкрития за Москов от Семерджиев утре

Страшни разкрития се очакват утре от пресконференцията, която дава вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Както той сам обеща в края на миналата седмица, той е готов с резултати от ревизията на управлението на предшественика си Петър Москов във ведомството. Според информация, достигнала до 19 минути от отлично осведомени източници, лайтмотив ще бъдат ваксините.
 Управлението на Москов, което бе определено от безспорно най-големия авторитет в бранша и то не само в България – проф. Александър Чирков, като недобро, мина под този знак. При него се извърши незаконен износ и незаконно производство на ваксини за Турция от фирма на министерството, оттам се внесоха забранени в ЕС медикаменти, а в последния ден преди идването на служебния кабинет се подписа и поръчка за 27, 6 млн. лева , отново за ваксини.Напомняме, че Москов и заместникът му Адам Персенски са вече подсъдими по 3 дела, свързани с казусите. 

Управлението на Москов ще се запомни също с връщането от ГЕРБ на Глинка Комитов начело на НЗОК – човек с присъди за изнасилване и кражба, и на негова заместничка, която помогна на болницата, на която преди това е била адвокат – пластична клиника, да вдигне в пъти финансирането си от здравната каса – до 3 млн. лв. за 2016 г. Кабинетът Борисов 2 остави на финала си здравната система с над 600 млн.дългове.

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!