Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Словакия каза НЕ на исляма и го забрани със закон!

Парламентът в Братислава одобри законопроект, който ефективно ще предотвратява исляма да бъде регистриран, като официална религия в близко бъдеще.


От премиер минисърът Роберт Фицо, който е член на Словашката национална партия предложи законопроект, който е приет сряда, предава Ройтерс.

Законът беше одобрен с мнозинство от две трети в парламента, включващ дори двете управляващи опозиционни партии. В новия закон се посочва, че последователите на тази религия няма да получават държавни субсидии и няма да имат право на свои собствени училища.

Прагът за узаконяване на религиозна общност в Словакия е 50 000 последователи, спрямо предходната година от 20 000 души, които могат да получават официален статут.

В момента 62% от 5,4 милионното население на Словакия са римокатолици. В Словакия крайнодясната народна партия Нашата Словакия искаше да вдигне летвата до 250 000 души, но предложението им беше отхвърлено от мнозинството.

"Ислямизацията започва с кебап и той вече е в ход в Братислава, нека да прекъснем това, за което можем да съжаляваме след 10 години", заявява председателят на Словашката национална партия Анджей Данко цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да направим всичко възможно, за да няма нито една построена джамия", допълва политикът.

Според последното преброяване на населението, ислямът има около 2000 последователи в Словакия, съобщава Ройтерс, като добавя, че няма озаконени джамии в централна Европа.

spodeli.euhttp://spodeli.eu/slovakiya-kaza-ne-na-islyama-i-go-zabrani-sas-zakon-articles-12770.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!