Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп ще гони имигрантите, които карат само на социални помощи?

Президентът е наредил на градските и щатските власти да докладват имиграционния статут на всеки задържан, дори и за дребно престъпление, като каране в нетрезво състояние

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разглежда проект за указ, предвиждащ да бъдат депортирани имигранти, ако са зависими от социалните помощи на държавата. В проекта се посочва, че всеки легален имигрант, който разчита за оцеляването си единствено на определен вид социални помощи, следва да бъде установяван и "колкото се може по-бързо" депортиран, съобщи АП, цитирана от БТА.

В по-широк план сред целите на указа, с копие от който агенция Асошиейтед прес се е сдобила, ще бъде да се пресече възможността да се разчита само на социалното подпомагане от държавата. Засега няма коментар от Белия дом.

Десетки хиляди българи без легален статут в САЩ вече под прицела на новите мерки и се страхуват за бъдещето си, притеснява се Нова тв.

Досега българите дори без зелена карта не са живели в страх от депортиране. Но облекченията за хора без траен легален статут вече не важат.

Тръмп нареди на градските и щатските власти да докладват имиграционния статут на всеки задържан, дори и за дребно престъпление, като каране в нетрезво състояние, например.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!