Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС в ужас след разговора Тръмп-Путин! Експерт обяснява от какво се страхува Старият континент!

Вече мина първият официален разговор по телефона между Доналд Тръмп и Владимир Путин. Бяха обсъдени доста важни въпроси от международно ниво. Европейските лидери обаче са на тръни след този разговор.


Политологът и бивш ръководител на Институт за демокрация и сътрудничество в Ню Йорк Андраник Мигранян разказа пред „Звезда“ от къде са породени притесненията. Интересно е, че от всички 5 проведени телефонни разговора на Тръмп, само този се обсъжда. Там се очакват най-големите промени.

„Трябва да се каже, че мнозина сред американските съюзници се вълнуват. Те в последно време са в недоумение, привикнали са да действат по заповед на „големия брат”. И сега изведнъж „големият брат” казва: занимавайте се със своите си дела, а ние ще се занимаваме с нашите.“, разказва той.

Един от страховете им е, че Доналд Тръмп едностранно ще отмени санкциите срещу Русия. Това може да стане само с един указ.

„Истина е, че има заплаха и в лицето на сенаторите, на Маккейн, че те ще прокарат законопроект през конгреса, но това е дълга процедура и не е много ясно как това ще бъде направено”, разказа Мигранян.

Поведението на евролидерите обаче е подобно на хора, които са свързани от общо престъпление. Ще направят всичко възможно да насочат Тръмп по вектора анти-Русия.

„Това много плаши европейците. И френския президент Оланд, и британския премиер Тереза Мей, те всички предупредиха Тръмп. Впечатление прави това, че те имат психиката на хора, свързани от колективно престъпление. Те заедно с Обама извършиха престъпление срещу Русия, а сега главният „лидер на бандата” се смени, на власт дойде друг и сега той не носи никаква отговорност както пред тази група, нито пред Русия. Той може да промени своята политика и тогава в каква светлина ще се окажат тези европейски партньори?”, подчерта политологът.

spodeli.eu 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!