Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия ще плати 43 милиарда евро на онези, които изнасилват германки по германските площади

ГЕРМАНИЯ ИЗХАРЧИЛА 21 МЛРД. ЕВРО ЗА МИГРАНТИТЕ

Обясненията за хуманна политика въобще не кореспондират с действителността 
Парите са за ислямизация. Защо?

Вчера финансовото министерство на Герминия публикува месечния отчет за бюджета, в който има данни за средствата, изразходвани миналата година от страната за мигрантите. Общата сума е 21.3 млрд. евро (също толкова са заложени за харчене и през т.г.). През 2016 г. мигрантите – бежанци са били 305 000 (т.е. почти 3 пъти по-малко от 2015 г.)

За какво са отишли милиардите:

 7.2 млрд. от тези пари са били траншове с помощ към засегнати страни от миграцията (предимно в регионите – техен източник);

1.3 млрд. са отишли за администрирането на мигрантския поток в Германия, вкл. битовото им устройване;

2.7 млрд. за проекти по интегриране

и т.н., и т.н.

За мен тази равносметка резюмира неефективност, а в социален аспект – недостатъчна хуманност. 
Защо?

1. Излиза, че средностатистически разходите за един мигрант от немската хазна надвишават 3.5 пъти тези за гражданин на страната. Сумата на мигрант е 69 836,06 евро – без да се отчитат средствата от общинските бюджети и тези на провинциите. Т.е. над 80 млн. немски граждани са в неравнопоставена ситуация спрямо 305 000 пришълци.

2. Същата сума – 21 млрд. иска ООН за всички разходи на световната организация за т.г. за хуманитарна помощ в кризисни райони. Помощ, от който зависи оцеляването на 93 млн. души в различни държави! Грубо казано – вместо 93 милиона човека са спасени 305 хиляди. Питам се дали така се изразява хуманност или зад лозунгите зад нея се крие нещо друго?

3. Сумата от 21 млрд. можеше да се изразходва на място в засегнатите държави. Например по 10 000 евро на човек за поне 2.1 милиона души. Те щяха да стигнат при онези местни стандарти за битово устройване на бежанците, създаване на болници, медицински пунктове и училища (особено тежък проблем). Има разлика дали ще помогнеш на 305 000 човека и дали ще дадеш помощ за 2.1 милиона души, нали?!

4. Сумата от 7.2 млрд. евро траншове за засегнатите държави означават практически милиарди, отишли за корупция. В тези региони няма нито ефективни държавни и обществени механизми за разпределяне на помощите, нито прозрачност при изразходването на средствата, нито някакъв ефективен контрол върху разпределението им и оползотворяването им. Накратко – милиарди са откраднати. При това от гледна точка на националните немски интереси – без достатъчна възвращаемост в лоялност от местните режими и управления.

5. Милиардите, които са дадени за поръчки към немския бизнес (храна, облекла, убежища, интеграция и т.н.) са част от сумата. Но те можеха да бъдат много повече за същия този бизнес, ако парите бяха насочени към бедстващите райони, а изпълнители бяха немски фирми. Защо? – Защото щяха да се спестят милиарди от скъпото администриране на процеса в Германия и от корупцията при правителствените траншове за местните администрации. И съответно да се изразходят за поръчки на стоки и храни за хората, нуждаещи се от помощ.

6. Германия отчаяно се нуждае от работна ръка. Една от причините за демографската криза е ниската раждаемост, друга – самата миграция от страната. Данните на Евростат сочат, че всяка година между 600 и 880 хиляди немци (предимно млади и висшисти) официално напускат завинаги страната. Да уточня – над половината от тях са родени в самата Германия, но се махат от родината си. Тези 21 млрд. евро за 305 000 мигранти можеха да означават при друга политика (средностатистически при средни данни за миграцията) мерки на стойност 30 000 евро на готвещ се за емиграция немец. Плюс изразходваните пари от бюджетите на провинциите и общините. И вероятно значима част от емигриращите от Германия щяха да останат – повече на брой от идващия поток хора, които тепърва ще трябва да се интегрират. Т.е. досегашната немска политика е направо късогледа – тя обезлюдява собствената си държава и се мъчи да реши проблема със заселници отвън – недостатъчно грамотни, с чужд манталитет спрямо съвременните общества.

7. Германия прехвърли проблема с мигрантите на целия ЕС, вкл. и на България. Натовари ги с с финансови тежести. Защото заради нейната непремислена и глупава политика тук се разходват немалко милиони за строежи на огради, за охрана на границите, за издръжка на бежански центрове, разраства се корупцията и контрабандните канали за пренос на хора. На тази почва се ражда логично социално вътрешно напрежение. На тази почва се подклажда и вид шовинизъм.

А защо пускам този пост за финансите на Германия? Какво ни интересува?

Въобще не мисля, че немските политически елити са идиоти, нито че немският бизнес не може да си направи тънките сметки. Напротив – и елитът, и бизнесът на Германия са сред световните образци. С видимото изключение – сегашната миграционна политика. А когато няма нито социални, нито икономически причини за скандални решения и политики, търсете само едно – конспиративните.

Аз ги имам – още когато писах книгата си „Дуел“ за тероризма:

1. Геополитическите, религиозни и етническодемографски амбиции на шейховете, за които предупреждаваше моята знаменита колежка Ориана Фалачи, когато пишеше за решенията на заседанието на Организацията Ислямска конференция в Лахор, Пакистан през 1974 г. за миграционно-демографско ислямизиране на Европа.

2. трилионите (хиляди милиарди) годишно от добива, преработката и търговията с горива (нефт и газ), които се изсипват накрая във финансовата система на света, част от която стои зад тази политика.

3. Исляма – Шериата! Това е религия, която разписва поведението и действието на хората детайлно – далеч повече от всички др. големи религии.  Тази религия е онова, което се опитваше да бъде християнската църква в ранното, а и по-късно Средновековие – всеобщ господар на обществата и членовете им, на начина на живот. Такъв тип религия като Исляма е ужасно удобна за манипулиране и управление на обществата и гражданите. Тя е най-прекрасния инструмент за господство. Практически е равен на комунистическия по инструкции и заповеди как да се живее. Та затова „просветени“ части от западните елити и части от най-едрия световен капитал прегърнаха тази „кауза“ като своя.

Данните за парите в отчета на германското финансово министерство: bundesfinanzministerium.de

Григор Лилов, Фейсбук  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!